Veilig, gezond en vooral consensueel: LELO legt de basisprincipes van BDSM en kinky seks uit in een beginners guide.

Amsterdam, 22 juli 2021 – Op 24 juli is het Wereld-BDSM-dag. Door het taboe rondom het onderwerp zijn er weinig realistische cijfers over het beoefenen van BDSM. De prevalentieschatting van BDSM-beoefenaren zou tussen de 2 en 10 procent zijn. Seksueel welzijnsmerk LELO wil het taboe doorbreken en meer begrip en acceptatie creëren. LELO heeft daarom een beginnersguide ontwikkelt waarin de basisprincipes van BDSM en kinky seks worden uitgelegd.

BDSM staat voor Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme. Hoewel BDSM vaak verkeerd wordt begrepen, zijn activiteiten die onder BDSM vallen door de eeuwen heen onderdeel geweest van de menselijke ervaring. Recent onderzoek naar het hele fenomeen heeft bewezen een positieve invloed te hebben op de mentale en fysieke gezondheid van degenen die ervan genieten. Het kan zelfs romantische relaties verdiepen, omdat het sterk afhankelijk is van open en eerlijke communicatie tussen de twee instemmende volwassenen.

Anne en Leila, bekend als de Seksuologen met Twee, vertellen over de ervaringen met BDSM in hun praktijk. “Vaak wordt er bij BDSM meteen gedacht aan heftige bondage en vijftig tinten grijsachtige scènes en blijft dit onderwerp in de taboesfeer. Terwijl wij in de praktijk best veel vormen van BDSM de revue zien passeren. Het beeld dat je meteen in touwen aan het plafond moet hangen, is dan ook niet realistisch.” aldus Anne.

Leila vertelt: “Laatst kwam er een koppel bij een van ons in therapie, waarvan de vrouw aangaf dat zij graag eens gedomineerd zou willen worden. Ze vond dit lastig om aan te geven, omdat zij onderdanigheid tonen niet bij haar als feminist vond passen en haar partner totaal niet dominant is. Binnen het gesprek bleek dat de vrouw ernaar verlangde om eens geblinddoekt te worden, zodat ze niet kon zien wat er ging gebeuren. Haar partner stond hier ook voor open en zo was er voor hen beide een oplossing waar zij zich goed bij voelen.”

Anne vult aan: “Met dit voorbeeld willen we illustreren dat BDSM veel minder eng hoeft te zijn, dan misschien in eerste instantie gedacht. Het kan voor iedereen een andere invulling hebben! Wij zijn dan ook van mening dat de nieuwsgierigheid naar en prevalentie van BDSM, dan ook vele malen hoger ligt dan de eerdergenoemde 2 tot 10 procent. Internationaal onderzoek wijst namelijk uit dat ongeveer 70% van de mensen tussen 18 en 65 wel eens fantaseert over BDSM, ongeveer de helft er wel eens mee experimenteert en zo’n 12% blijkt regelmatig bezig te zijn met BDSM”.

Het luxe seksspeeltjes- en seksueel welzijnsmerk LELO heeft voor de BDSM-beginnersguide samengewerkt met de wereldberoemde auteur, seksuologe en LELO-ambassadeur, Valerie Tasso. De guide heeft één doel: uitleggen wat kinky seks en BDSM zijn om begrip en acceptatie te stimuleren. Daarnaast is het een leuke manier voor beginners om kennis te maken met wat BDSM voor hen kan betekenen. Ook heeft LELO leuke BDSM-accessoires om mee te experimenteren zoals zijde handboeien, een veer of suède zweepje.

Andere interessante berichten.

Ecolife Beds: het eerste 100% vegan beddenmerk van Nederland

arrow

Apollo Hotel Almere City Centre omgetoverd tot Leonardo Hotel met eigen Bierfabriek

arrow