ECC World Environment Day.

Every Can Counts is opgericht in 2009 in het Verenigd Koninkrijk om het recyclen van drankblikjes in heel Europa te promoten. Iedereen kan het verschil maken door hun drankblikjes te recyclen, waar je ook bent ‒ thuis, op kantoor, op school of universiteit, bij festivals en sportevenementen of gewoon in een park of op het strand. Every Can Counts is actief in 18 Europese landen.

Doelstelling.

In vergelijking tot andere Europese landen scoort Nederland laag als het gaat om het recyclen van drankblikjes. Maar 33 procent van de Nederlanders recyclet hun blik binnenshuis, terwijl het gemiddelde in andere Europese landen met 52 procent flink hoger ligt. Reden te meer voor het Europese Initiatief Every Can Counts (ECC), om op World Environment Day (zondag 5 juni) een internationale bewustwordingscampagne te organiseren. In maar liefst achttien verschillende landen gingen ECC-teams met kleurrijke rugzakken op pad met maar één missie: mensen aanmoedigen om openbare buitenruimtes schoon te houden en hun drankblikjes te recyclen. Het doel van deze campagne was om Nederlanders zoveel mogelijk drankblikjes te laten recyclen!

Aanpak.

Om Nederlanders bewust te maken en te inspireren voor een meer circulaire economie organiseerde ECC een recycling- ‘awareness’- programma, dat zich vooral richtte op de recycling van ‘on-the-go’ gebruikte blikjes. In Nederland werd op 5 juni het startschot gegeven in het bekende Vondelpark in Amsterdam. Pressure heeft dit onder de aandacht gebracht door een aantal influencersamenwerkingen op te zetten en een persbericht over de bewustwordingscampagne uit te sturen naar relevante media. Every Can Counts werkte samen met presentatrice Nellie Benner en influencers Nigel van der Horst en Saskia Sampimon-Versneij van Thegreenlist.nl. Naast een aantal mooie online publicaties werd de actie ook besproken door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga tijdens hun radioshow De Coen en Sander Show op radio 538.

Delen mag ...

Andere interessante cases.

Floor17 organiseert Highlands Festival

HIGHLANDS FESTIVAL

arrow

Woningruil24 ziet een stijging in behoefte naar woningruil

WONINGRUIL24 ZIET STIJGING IN DE BEHOEFTE NAAR WONINGRUIL

arrow