Every Can Counts.

Every Can Counts (ECC) is het Europese initiatief dat zich inzet voor een duurzamere toekomst en positieve gedragsverandering rondom het recyclen van drankblikjes. De vierde editie van ECC’s International Recycling Tour ging op 5 juni 2024, Wereldmilieudag, van start in zestien steden verspreid over Europa, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Doelstelling.

Om de International Recycling Tour onder de aandacht te brengen, heeft Pressure op Wereldmilieudag een persbericht verstuurd. Daarnaast was Pressure op zaterdag 8 juni samen met ECC aanwezig in Den Haag, waar de International Recycling Tour 2024 in Nederland van start ging. Dit deden we samen met een enthousiast backpackteam en Statiegeld Nederland, die een levensgrote ‘Blik-mobiel’ met DJ-booth meenam. Het doel was om mensen aan te moedigen, te informeren en te inspireren om hun lege drankblikjes onderweg te recyclen. Door middel van de ECC backpackers en de ‘Blik-mobiel’ hebben we dit in het Zuiderpark, rondom de Haagse Hofvijver, en op het strand en de boulevard van Scheveningen onder de aandacht gebracht.

Aanpak.

Het persbericht en de activatie in Den Haag hebben voor mooie publicaties gezorgd bij onder andere Beverage.nl, Voedingnu.nl, Evmi.nl, Rijswijksdagblad.nl, Voorburgsdagblad.nl, Biojournaal.nl, Packonline.nl en Thehagueonline.com. Daarnaast was er een leuk interview met ECC bij Den Haag FM.

Andere interessante cases.

ZID Theater

EXPLOREZ FESTIVAL

arrow

Stichting Opkikker

MIJLPAAL 50.000ste LICHTPUNTJE

arrow