om | nieuwe energie.

Tientallen lokale energiecoöperaties vormen samen om | nieuwe energie, het groenste energiecollectief van Nederland. Samen wekken ze 100% duurzame energie op in de eigen buurt van klanten. Groene energie, maar dan totaal anders. Bij om staan de klanten namelijk aan het roer, want om | nieuwe energie is een coöperatie zonder winstoogmerk. Daarom worden alle opbrengsten geïnvesteerd in het verlagen van de energietarieven en in nieuwe duurzame projecten. Daardoor krijgen ze al sinds 2015 het rapportcijfer 10 van de Consumentenbond.

Doelstelling.

Waar we vorig jaar nog te maken hadden met een laag prijsniveau als gevolg van de coronacrisis, wordt op dit moment record na record verbroken en rijzen de energieprijzen volledig de pan uit. De oplossing? Hoe meer energie op een duurzame manier wordt opgewekt, hoe minder afhankelijk we worden van fossiele brandstoffen en een oplossing kunnen bieden voor de hoge energieprijzen. Dit komt echter onder druk te staan door de compensatie die de overheid gaat geven voor de toegenomen energieprijzen. om | nieuwe energie roept de overheid daarom op om slimmer na te denken over deze tegemoetkoming die anders de groei van duurzame energie in Nederland zal raken.

Aanpak.

Namens om | nieuwe energie schreef en verstuurde Pressure een persbericht waarin we de situatie omschreven. Dit persbericht hebben we breed uitgestuurd naar duurzaamheids- en nieuwsmedia. Dit resulteerde in meerdere publicaties, waaronder op Duurzaam-Ondernemen.nl.

Delen mag ...

Andere interessante cases.

Floor17 organiseert Highlands Festival

HIGHLANDS FESTIVAL

arrow

Woningruil24 ziet een stijging in behoefte naar woningruil

WONINGRUIL24 ZIET STIJGING IN DE BEHOEFTE NAAR WONINGRUIL

arrow