Logo week van snoep goed

Stichting Week van Snoep Goed.

De Nationale Week van Snoep Goed is een initiatief van Stichting Week van Snoep Goed om het bewustzijn rondom de effecten van ongezond snoepen en snacken te verhogen. De eerste editie vond in 2020 plaats en sindsdien vindt de landelijke campagne elk jaar in januari plaats. Het collectief wordt ondersteund door het Diabetes Fonds, Nederlandse fruit- en groentetelers, supermarkten en fabrikanten. De Nationale Week van Snoep Goed vond plaats van 16 tot en met 22 januari 2023.

Doelstelling.

Pressure had met de campagne van Stichting Week van Snoep Goed 2023 als doel om zowel de pers, als alle Nederlanders, ervan bewust te maken hoe belangrijk gezond snacken is. Aan Pressure was de taak om het onderzoek, uitgevoerd door Markteffect, bij de pers bekend te maken en daarnaast bij zoveel mogelijk media onder de aandacht te brengen. Het onderzoek bracht met name de relatie tussen mentale gezondheid en gezond snacken in kaart: 1 op de 3 Nederlanders voelt zich slecht na het eten van een ongezonde snack.

Aanpak.

Sinds 2019 verzorgt Pressure voor Stichting Week van Snoep Goed meerdere pr-activiteiten rondom de Nationale Week van Snoep Goed. We helpen bij het organiseren en onder de aandacht brengen van belangrijke media-momenten. De Week van Snoep Goed begon dit jaar op Blue Monday, 16 t/m 22 januari. Dit jaar was er onderzoek gedaan naar hoe Nederlanders zich voelen na een ongezonde snack. Hieruit bleek dat ruim een kwart van de Nederlanders zich slecht voelt na een ongezonde snack. Pressure zorgde ervoor dat diverse nieuwsmedia bewust waren van de Week van Snoep Goed en dat er een persbericht en perspakketten werden uitgestuurd.

De verschillende pr-momenten leverde ook dit moment weer veel media-aandacht op met onder andere nieuwsitems bij Kidsweek, Women Online, Womagazine, Margriet, Happyinshape, Coolesuggesties en Radio10. Daarnaast hadden Carolien Spoor en Nina Pierson hierover via hun sociale media gepost.

Delen mag ...

Andere interessante cases.

Week van Snoep Goed 2024

CAMPAGNE WEEK VAN SNOEP GOED

arrow

Hunter Douglas

CAMPAGNE INNOVATIE

arrow