BBO.
BBO, de vereniging van basisschoolbesturen in Amsterdam, klopte bij ons aan met een duidelijke wens: hoe communiceer je een grote, interne transitie met impact naar een brede groep stakeholders, zonder polarisatie? Hun doel: afbouwen en uiteindelijk stoppen met het inzetten van extern personeel zoals zzp’ers en uitzendkrachten. In plaats daarvan willen ze bouwen aan één sterk team van leerkrachten in loondienst. Een impactvolle boodschap, zowel intern als extern.
Doelstelling.
Vanuit deze vraag ontwikkelden we een strategie en concept waarin ‘kwaliteit’ en ‘team’ centraal staan. We kozen bewust voor een positieve insteek en communiceerden vanuit het collectief: het team van het Amsterdamse basisonderwijs. Geen wij-zij-verhaal, maar één beweging waarin iedereen zich gehoord en betrokken voelt. Zo werd er een beweging gecreëerd in plaats van verdeeldheid.
Aanpak.
Ons marketingbureau Bengelmedia organiseerde een foto- en videoshoot om ‘Team Amsterdam’ zichtbaar te maken in krachtige beelden. Daarmee werd het concept tot leven gebracht in social posts, posters, banners en een nieuwe website. Doordat het onderwerp gevoelig ligt, kozen we voor een gefaseerde, strategische uitrol in samenwerking met ons marketingbureau Bengelmedia. We trapten af met een persbericht en versterkten de boodschap met advertenties in Het Parool, gerichte LinkedIn-advertenties en social posts door alle deelnemende partijen. Zo hebben we ingezet op zichtbaarheid én dialoog.
Schooldirecteuren en bestuurders kregen handvatten om vragen en reacties goed te kunnen opvangen. Met een breed scala aan publicaties in zowel landelijke als regionale media (offline en online) wisten we sterke aandacht te genereren voor BBO. De campagne kreeg onder andere aandacht in Het Parool, De Telegraaf, Trouw en de Volkskrant, én in diverse radio- en tv-uitzendingen, waaronder RTL, Radio Veronica, BNR en Qmusic.