3 op de 10 Nederlanders vindt voetbal belangrijker dan seks 

Amsterdam, 15 november 2022  – Maar liefst 3 op de 10 Nederlanders geeft aan voetbal belangrijker te vinden dan seks. 27 Procent van de Nederlanders zou zelfs celibatair blijven om het nationale team het WK voetbal op televisie te zien winnen. Daarmee scoren Nederlanders boven het wereldwijde gemiddelde (20%). Dit blijkt uit recent onderzoek van LELO, de high-end designer van seksspeeltjes en voorvechter van seksueel welzijn.

Uit het onderzoek dat LELO in aanloop naar het WK voetbal in elf verschillende landen wereldwijd liet uitvoeren, blijkt dat Nederlanders – in vergelijking tot andere landen – het vaakst voetbal verkiezen boven seks. Zweden komt op een tweede plek. Daar vindt 26 procent van de respondenten voetbal belangrijker dan seks. De laatste twee plekken in het rijtje zijn voor Italië (12%) en Portugal (11%). Het zijn vooral de mannen die de voorkeur geven aan voetbal. Bijna de helft van de Nederlandse mannen geeft dit aan tegen nog geen 9 procent van de Nederlandse vrouwen.

Oranje boven 

Ondanks dat mannen beweren voetbal belangrijker te vinden dan seks, wordt de wederhelft niet helemaal vergeten tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd op televisie. Wanneer het erop aankomt geven 4 op de 5 Nederlandse mannen namelijk aan geen ‘nee’ te zullen zeggen tegen een potje seks. Wel gaat de voorkeur bij 15 procent van de mannen uit naar een vluggertje. Daarnaast geeft nog eens 19 procent toe zichzelf tijdens de seks zo te positioneren dat ze de televisie kunnen blijven zien. Helemaal bij de (liefdes)daad zijn de mannen dus niet. Dit bewijst ook het resultaat op de stelling ‘wanneer ik seks heb tijdens een voetbalwedstrijd, dan blijf ik aan de wedstrijd denken.’ Bijna de helft van de Nederlandse mannen (48%) herkent zich hierin.

Erop of eronder

Toch is er ook goed nieuws voor de bedpartners van Nederlandse voetbalsupporters. Bijna één derde van de respondenten geeft aan dat de doelpunten stand effect heeft op de bereidheid tot het hebben van seks. Van deze respondenten geeft 38 procent aan dat hun libido toeneemt als hun team aan de winnende hand is. Maar ook een teamverlies betekent niet altijd dat een vrijpartij wordt overgeslagen. 30 Procent geeft namelijk aan dat ze na een verloren wedstrijd juist behoefte hebben aan seks.

Over het onderzoek 

Met het WK voetbal in het vooruitzicht deed LELO, dé marktleider op het gebied van seksspeeltjes en seksueel welzijn, onderzoek naar de voorkeur van voetbalsupporters wereldwijd als ze moeten kiezen tussen voetbal of seks. Aan het onderzoek deden wereldwijd 11.000 voetbalsupporters mee, waaronder 1.012 Nederlandse respondenten. Het onderzoek werd uitgevoerd in UK, USA, Spanje, Italië, Frankrijk, Mexico, Nederland, Zweden, Portugal en Canada.

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow