Andina World brengt met handgemaakte collectie Peruaans vakmanschap naar Nederland.

Amsterdam, 7 augustus 2023 – Samen met ambachtslieden uit afgelegen streken van Peru brengt Andina World handgemaakte kledingstukken en accessoires naar Nederland. Het merk maakt voor de unieke kledingstukken gebruik van de eeuwenoude Inca-technieken, lokale grondstoffen en kleuring met inheemse plantensoorten om zo het lokale erfgoed te behouden. Met een diep respect voor het vakmanschap en de mensen achter de producten geeft Andina World vrouwen en mensen met sociale uitdagingen in Peruaanse gemeenschappen de vrijheid om hun eigen inkomsten te verdienen.

Terug naar haar Peruaanse roots
Het hart van Andina World en de unieke kledingstukken ligt bij Mili, een Peruaanse die in Nederland woont. Zij haalt voor haar collectie, die ze ook zelf ontwerpt, inspiratie uit haar herinneringen aan Peru, lokale gemeenschappen, haar familie en persoonlijke ervaringen. Mili en haar broers werden van kinds af aan door hun ouders gestimuleerd om lokale communities in het Andes gebied te bezoeken en hier vrijwilligerswerk te doen. Tijdens de coronapandemie besefte zij dat alle communities en ambachtslieden die zij als kind zo goed had leren kennen, enorm kwetsbaar waren geworden door de drastische afname van toerisme.

Mili, oprichtster van Andina World: “Mijn passie voor design en mijn diepgewortelde verwantschap hebben mij geïnspireerd om terug te keren naar mijn Peruaanse roots en samen met deze gemeenschappen het lokale vakmanschap te omarmen. Door unieke handgemaakte kledingstukken en accessoires te creëren, geven we hun niet alleen eerlijke inkomsten, maar ook een stem in de wereld van mode en ambacht.”

Vakmanschap en alpacawol
De collectie van Andina World bestaat uit unieke en handgemaakte dekens, sjaals, poncho’s, capes en accessoires en wordt gemaakt van 100% alpacawol, 100% baby-alpacawol en 100% organisch katoen uit Peru. Alpacawol is een vezel die zachter, sterker en warmer is dan merino en cashmere. Hierdoor is het geschikt voor elk seizoen. Daarnaast komt er geen fabriekswerk aan de collectie van Andina World te pas. Alle kledingstukken en accessoires worden met de handgemaakt met behulp van oude Inca-technieken en kleuring met inheemse plantensoorten.

“Bij Andina World hebben we respect voor het vakmanschap dat achter onze producten schuilt, maar vooral voor de Peruaanse ambachtslieden die de kledingstukken en accessoires mogelijk maken. Alle producten zijn daarom terug te leiden naar hun oorsprong en worden eerlijk verhandeld, waarbij de ambachtslieden een goede en eerlijke betaling krijgen voor hun werk”, aldus Mili.

Inside Andina World
Wist je dat…

  • er in het Quechua (de taal van de Inca’s) geen woord is voor vrienden, enkel voor broers en zussen? “Het idee dat we allemaal verwant zijn is een mooie manier om naar de persoon naast je te kijken en hem of haar te helpen wanneer dat nodig is”, aldus Mili.
  • de naam Andina World gekozen is om de vrouwelijke community uit de Andes te representeren en te eren voor het bijzondere werk dat zij hier doen?
  • je op de website van Andina World per product kunt terugvinden op welke plek het gemaakt is?
  • de communities in Peru strenge regels hanteren voor het scheren van hun alpaca kuddes? Zo mogen de alpaca’s slechts één keer per jaar geschoren worden.
  • de term ‘baby alpacawol’ niet verwijst naar de leeftijd van de alpaca’s, maar naar de wol vezel die afkomstig is van de eerste scheerbeurt in het leven van een alpaca?

De collectie van Andina World is verkrijgbaar via www.andinaworld.com en varieert van € 54,95 voor de mutsen en handschoenen, tot aan € 259,95 voor de sjaals, poncho’s, capes en dekens.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow