Basisscholen tellen af naar de Kinderpostzegelactie 2022.

Leiden, donderdag 14 september 2022 – Een doos vól kleurrijke posters, verkoopmappen, deurzegels en nog veel meer: de leerlingen van groep 7 van basisschool de Meridiaan in Alphen aan de Rijn nemen de eerste pakketten enthousiast aan van PostNL-bezorger Dorine. Deze week worden maar liefst 6.000 actiepakketten afgeleverd bij basisscholen door heel Nederland. De kinderen kunnen zich nu gaan voorbereiden op de Kinderpostzegelactie (28 sep – 5 okt).

“Het moment dat de actiepakketten bij de scholen worden bezorgd, is voor ons de aftrap van de Kinderpostzegelactie,” aldus Pascal de Smit, directeur Kinderpostzegels. “Dan weten we: iedereen is er klaar voor!” Van 28 september tot en met 5 oktober gaan maar liefst 140.000 basisschoolkinderen langs de deuren om kinderpostzegels en andere producten te verkopen.

Geef kinderen wind mee
Het thema van de Kinderpostzegelactie 2022 is ‘Geef kinderen wind mee’. Pascal de Smit: “Veel kinderen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Zeker nu de armoede in Nederland toeneemt door inflatie en hoge energiekosten krijgen steeds meer kinderen te maken met zorgen of problemen thuis. Deze kinderen kunnen niet met een vrij hoofd naar school en ontwikkelen zich daardoor niet optimaal. Dit raakt mij enorm, want ieder kind heeft recht op gelijke ontwikkelingskansen.”

Unieke samenwerking
Stichting Kinderpostzegels werkt nauw samen met PostNL voor de Kinderpostzegelactie. PostNL levert niet alleen de actiepakketten af bij de basisscholen, het bedrijf zorgt er ook voor dat straks alle bestellingen op de mat vallen door heel Nederland. En niet te vergeten: PostNL geeft de unieke kinderpostzegelvelletjes uit – dit jaar met Donald Duck, ter ere van de zeventigste verjaardag van het stripblad. Stephan van den Eijnden, Commercieel directeur PostNL: “Ik ben enorm trots op het partnership tussen Kinderpostzegels en PostNL. Het is een samenwerking die al bijna honderd jaar bestaat. De extra waarde van de postzegel wordt door Kinderpostzegels ingezet om kwetsbare kinderen een betere toekomst te geven en zichzelf te ontwikkelen. Wij zijn blij daaraan te mogen bijdragen.” Pascal de Smit onderschrijft dat: “Het is een unieke samenwerking. Dankzij PostNL en bezorgers zoals Dorine kunnen wij de Kinderpostzegelactie organiseren en op grote schaal kinderen helpen. En het mooie is, dat kinderen ook elkaar helpen tijdens de actieweek.”

Over Kinderpostzegels

Kinderpostzegels is dé goededoelenorganisatie van en door kinderen. Kinderpostzegels zet gelijke kinderkansen op de kaart. Bij iedereen. Zodat aandacht en middelen groeien. En kinderen vrij en blij naar school kunnen gaan. Waar ze allemaal evenveel kansen krijgen zich te ontwikkelen. Met jouw bijdrage zorgt Kinderpostzegels ervoor dat kinderen samen de wereld aan kunnen, vandaag en morgen. Meer informatie via Kinderpostzegels.nl

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow