Behoefte woningruil toegenomen.

Amsterdam, 13 april 2023 – De behoefte in woningruil is het afgelopen jaar enorm gestegen. Woningruil24, het platform voor huurwoning ruilen in Nederland, heeft in het afgelopen jaar een aanzienlijke stijging gezien in het aantal woningruiladvertenties. Deze toename gaat gepaard met de historisch hoge inflatie en de veranderende behoefte in woningruimte na de pandemie. In januari van dit jaar was er zelfs sprake van een piek, waarbij 174% meer ruilverzoeken werden geplaatst in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar. 

De inflatie en de hogere energierekeningen hebben bij veel Nederlanders geleid tot een stijging van de vaste lasten. In combinatie met de huidige woningmarkt, die al jaren onder druk staat door een groot tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen, zorgt dit ervoor dat steeds meer Nederlandse huurders alternatieven zoeken om hun woonlasten te verlagen of een betere woonsituatie te vinden die past bij hun persoonlijke behoeften.

Tobias Jonnarth, CEO van Woningruil24: “We zien dat economische situaties direct effect hebben op het aantal woningruiladvertenties op ons platform. De stijging van de vaste lasten, kosten voor levensonderhoud en hogere energierekeningen, hebben de afgelopen maanden geleid tot een recordaantal woningruiladvertenties op Woningruil24.nl.”

Verandering in behoefte

Naast de stijgende vaste lasten ziet Woningruil24 ook dat de behoefte in het soort woningruimte het afgelopen jaar is veranderd. “Tijdens de pandemie nam de belangstelling in groter wonen toe. We zaten meer aan huis gekluisterd en er was meer behoefte aan bijvoorbeeld een kantoor aan huis”, zegt Tobias Jonnarth. Nu zien ze bij het platform het tegenovergestelde effect. “Men overweegt weer om over te stappen naar goedkoper wonen, ongeacht het aantal vierkante meter van de woning.”

Voordeel van woningruilen

Woningruil24 is een online platform dat huurders in Nederland in staat stelt om eenvoudig en veilig hun huurwoningen te ruilen. Op basis van hun woonvoorkeuren en locatie worden huurders aan elkaar gekoppeld. Hierdoor kunnen huurders snel en veilig een woningruil vinden die aan hun behoeften voldoet zonder dat ze daarvoor te maken krijgen met lange wachtlijsten, een tussenpersoon of makelaar.

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow