Het Konijn is terug.

Een stijlvolle, elektrische waterkoker geïnspireerd op het iconische ontwerp uit de jaren negentig

Amsterdam, 3 augustus 2023 ‒ In 1990 veroverde Nikolaï Carels met zijn iconische fluitketelontwerp ‘Le Lapin’ de harten van vele Nederlanders. Met dit ontwerp won hij de vijfde editie van de HEMA-ontwerpwedstrijd. Hierna volgde niet alleen vele succesvolle verkoopjaren, maar won het ontwerp ook diverse designprijzen en werd het opgenomen in de collecties van Nederlandse musea. Door de komst van de elektrische waterkoker verdween de fluitketel en dus ook ‘Le Lapin’ langzaam uit de schappen. Nu, meer dan dertig jaar later, is ‘Le Lapin’ terug. Dit keer als elektrische waterkoker. Een hommage aan het geliefde fluitketelontwerp uit de jaren negentig.

Een sieraad voor elke keuken
De nieuwe, elektrische waterkoker is niet alleen een ode aan de legendarische designklassieker, maar ook een antwoord op de vraag van vele ‘Le Lapin’-liefhebbers naar een elektrische variant van het oude ontwerp.

Het vernieuwde ontwerp kenmerkt zich door een stoer en stijlvol uiterlijk, gemaakt van hoogwaardige materialen. De handgreep is van echt bamboehout en de behuizing van de waterkoker is volledig vervaardigd uit roestvrij staal waardoor het water 100% puur blijft. Naast een stijlvolle vormgeving heeft het ontwerp een innovatief vul-, schenk- en
filtratiesysteem, wat bijdraagt aan een moeiteloze gebruikerservaring.

Nikolaï Carels: “Sinds het eerste moment dat de ‘Le Lapin’-fluitketel uit de schappen verdween, kreeg ik regelmatig de vraag van klanten waar ze een nieuw exemplaar konden kopen en waarom er geen elektrische variant te koop was. In 2020, het dertigjarige jubileumjaar van ‘Le Lapin’, besloot ik aan deze wens tegemoet te komen. Met de nieuwe elektrische variant kunnen gebruikers nog steeds genieten van het iconische ontwerp, maar nu met het gemak van moderne technologie.

Begin van innovatief en duurzaam keukenaccessoiresmerk
Met de steun van een enthousiaste groep investeerders is het Nikolaï gelukt om zijn visionaire ontwerp in eigen beheer te produceren. Hierbij ontstond ook het idee om de naam ‘Le Lapin’ niet alleen als productnaam te gebruiken, maar ook als de naam van een gloednieuw keukenaccessoiresmerk: ‘Le Lapin Kitchenware’.

“Met ‘Le Lapin Kitchenware’ willen we een nieuwe stap zetten in de wereld van keukenaccessoires. Een plek waar innovatie, design en duurzaamheid centraal staan. Ons doel is om uit te groeien tot een internationale speler die hoogwaardige, vernieuwende en duurzame keukenproducten aanbiedt”, aldus Nikolaï. Maar de focus zal nu eerst komen te liggen op de verkoop van de elektrische waterkoker. Die introduceren we in matzwart, als basisvariant. Bij succes zijn we ook van plan om andere kleuren toe te voegen aan het assortiment.”

De elektrische waterkoker van Le Lapin Kitchenware (€149,95) is vanaf einde september 2023 verkrijgbaar in het zwart via lelapin.eu, via alle Oldenhof-keukenwinkels in Nederland, België en Duitsland, en via Kookwinkel.nl.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow