Humberto Tan brengt fotomagazine ‘MIJN’ KENIA over Masai-gemeenschappen uit

Amsterdam, 6 juni 2024  – Presentator en fotograaf Humberto Tan brengt een nieuw fotomagazine uit. In het aangrijpende ‘MIJN’ KENIA legde hij het dagelijks leven vast van een traditionele Masai-gemeenschap, waarbij hij een haarscherp oog heeft voor de schoonheid van hun bestaan én de uitdagingen waarmee zij te maken hebben.

‘MIJN’ KENIA, dat meer dan 100 indrukwekkende foto’s bevat, is het resultaat van twee reizen die Humberto Tan, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij, met Amref Flying Doctors maakte naar het Masai-gebied in Kenia. Met het fotomagazine wil hij aandacht vragen voor meisjesbesnijdenis, een even schadelijke als hardnekkige traditie waarmee de Masai de overgang van meisje naar vrouw markeren.

Het magazine bevat een verzameling prachtige foto’s, van de meisjes, maar ook van hun gezinnen en het weidse landschap waarin zij leven. Deze beelden zijn aangevuld met informatie over de Masai-gemeenschap, anekdotes en persoonlijke ervaringen. Humberto kreeg in Kenia zelf een nieuwe naam: Loshipa, wat ‘hij die altijd vrolijk is’ betekent. Humberto: “De Masai in Kenia hebben mij een nieuwe naam gegeven, maar vooral een levenservaring om nooit te vergeten. Een weerslag daarvan is te zien in het magazine ‘MIJN’ KENIA.”

Strijd tegen meisjesbesnijdenis
Humberto maakte zijn twee reizen op uitnodiging van vrouwenrechtenactiviste Nice Leng’ete, die samen met Amref strijdt tegen meisjesbesnijdenis. Als meisje ontsnapte Nice tot twee keer toe aan de ingreep. Na die gebeurtenis groeide ze uit tot pleitbezorger tegen meisjesbesnijdenis; ze wist eerst haar ouders, daarna haar dorpsgenoten en uiteindelijk ook andere gemeenschappen te overtuigen ermee te stoppen.

Samen met Amref richtte Nice in 2021 een opvangtehuis op voor meisjes die voor hun besnijdenis moeten vluchten. Ook hielp ze bij de totstandkoming van een alternatief ritueel dat meisjesbesnijdenis overbodig maakt. Op die manier bleef meer dan 21.000 meisjes een verminking bespaard.

Danny Dubbeldeman, directeur Amref Flying Doctors is super trots op het magazine: “Het is de missie van Nice om meisjesbesnijdenis zo snel mogelijk te laten verdwijnen uit haar cultuur, die verder zoveel moois bevat. Daarom heeft ze Humberto toegelaten in haar leven, en dat van haar gemeenschap. Hij laat haar cultuur nu zien aan het Nederlandse publiek, in al zijn schoonheid en uitdagingen.”

Zowel Humberto Tan als Nice Leng’ete zijn ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Met steun van deze loterij, die tevens partner is van Amref, is de bijzondere reis ook vastgelegd op beeld.

Het fotomagazine ‘MIJN’ KENIA is vanaf deze week verkrijgbaar via Bol.com voor €29,50.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow