Je huid wordt vanaf nu alleen maar mooier met dit unieke beautysupplement

Vitakruid lanceert Beauté® Collageen Complex met o.a. Moldavische Drakenkop, keratine en hyaluronzuur

Hoofddorp, 20 juni 2024 – ‘Verzorging van binnenuit’ is allang geen loze kreet meer. Natuurlijk speelt je eetpatroon een grote rol in het behoud van een gezonde huid, maar inmiddels hebben ook beautysupplementen bewezen dat ze een zichtbare bijdrage kunnen leveren aan een mooiere huid, voller haar en sterkere nagels.

Innovatief
Collageen is populair en dan vooral als supplement, gebruikers zijn enthousiast over het effect op hun huid en vaak merken ze ook dat hun haar en nagels sterker worden. En dat is wat je graag wilt en ook verwacht als je het elke dag gebruikt. Maar weet je zeker dat je lichaam echt álles uit het supplement haalt? Zit er in wat je huid werkelijk nodig heeft? Vitakruid introduceert daarom begin juli een nieuw beautyproduct: een innovatief collageensupplement aangevuld met drie unieke ingrediënten.

Maar eerst: zo werkt een collageensupplement
Je huid bestaat uit drie lagen, de epidermis (opperhuid), de dermis (lederhuid) en het onderhuidse weefsel (ook wel bindweefsellaag genoemd). Deze lagen hebben o.a. als functie dat de huid water kan vasthouden. De tweede laag, de lederhuid, is samengesteld uit bloedvaten, vet, zenuwen, elastine en collageenvezels. Deze vezels en de elastine zorgen ervoor dat de huid (en het haar) elastisch is en blijft. Helaas produceert de (leder)huid na je 25e levensjaar elk jaar 1% minder collageen. Dit is het natuurlijke verouderingsproces dat ook bekend staat als intrinsieke veroudering.

Vanaf je 40e is het collageen al aanzienlijk afgenomen, waardoor de vezels kunnen breken en daardoor hun elasticiteit verliezen. Door het dagelijks innemen van een collageeneiwit (zoals collageenpoeder) ondersteun je de lederhuid bij de aanmaak van nieuwe vezels. Met een fijn effect: de tekenen van huidveroudering – zoals lijntjes en rimpels – worden zichtbaar minder. Het zorgt voor een stralende, jongere huid en maakt deze zacht en soepel.

Collageen compleet
Met het nieuwe Beauté® Collageen Complex voegt Vitakruid een uniek collageensupplement aan haar range van beautyproducten toe. Zo doet het wat je verwacht van collageen maar door de bijzondere samenstelling werkt het nóg harder voor je huid. Het complex onderscheidt zich door de volledigheid aan voedingsstoffen die het collageen versterken in haar werking. Zo bevat het naast collageen ook Moldavische Drakenkop (DracoBelle®), Keratine (Cynatine® HNS) en Hyaluronzuur (HyaMax®).

Bovendien bevat het ondersteunende nutriënten zoals biotine, vitamine C, koper en zink. Biotine (vitamine B8) bijvoorbeeld draagt bij aan de productie van keratine en is belangrijk voor het haar, helpt de huid gezond te houden en draagt bij aan sterke nagels. Vitamine C is onmisbaar voor de vorming van collageen in de huid. Het helpt daarnaast als antioxidant beschermen tegen de schadelijke invloed van uv-straling en (lucht)vervuiling. Koper op zijn beurt is nodig voor de vorming van gezond bindweefsel en draagt bij aan een normale pigmentatie huid en haar. Zink tenslotte is o.a. nodig voor de opbouw van eiwitten en de ontwikkeling van gezond (onderhuids) weefsel. Het heeft een gunstige invloed op de huid, het haar en de nagels.

Met synergetische werking
De combinatie van het Solugel® collageen met de drie gepatenteerde voedingsstoffen – die elkaar optimaal aanvullen – onderscheidt zich op een vernieuwende manier van andere supplementen op basis van collageen. De meeste producten op de markt bevatten alleen collageen met een paar ondersteunende werkstoffen zoals vitamine C. Bij Beauté® Collageen Complex draait het juist om de bijzondere synergie van voedingsstoffen die het hart van de formule vormt. Vitakruid is dan ook het eerste merk in Nederland dat Moldavische Drakenkop (DracoBelle®) extract toepast in een collageenproduct. Wat er zo bijzonder is aan dit plantaardige extract en de overige ingrediënten? We leggen het je graag uit

Moldavische Drakenkop (DracoBelle®)
Moldavische Drakenkop is een specifiek beauty from within extract en zorgt voor een gehydrateerde, elastische en stevige huid. Het plantje dankt zijn naam aan de gelijkenissen die het vertoont met de kop van een draak. Dit vegan en halal geproduceerde ingrediënt van biologische bron is ook klinisch onderzocht. In de studie werden parameters zoals huidvochtigheid, elasticiteit en dichtheid gemeten. Deze verbeterden aanzienlijk bij analyse na inname van DracoBelle® gedurende een periode van acht weken. Vrijwilligers in dit onderzoek merkten duidelijk een hoger hydratatieniveau van de huid op in vergelijking met de oorspronkelijke toestand. Bovendien liet DracoBelle® zien ook de genexpressie van collageen te stimuleren, wat resulteert in een significante toename van collageen in huidweefsels. Het resultaat? Niet alleen een verbeterde vochtbalans maar ook een stevigere huid.

Collageen (Solugel®)
Dit eiwit bestaat uit gehydrolyseerde collageenpeptiden voor de beste opname, afkomstig van grasgevoerde runderen uit Argentinië. De productie is duurzaam, van boerderijen met diervriendelijke protocollen, vrij van hormonen, antibiotica of anabole steroïden. De grondstoffen zijn volledig traceerbaar en hebben officiële oorsprongscertificaten. Solugel® heeft dan ook een zuivere vorm met maar liefst 99% puur collageen en is klinisch onderzocht. Het is speciaal geformuleerd om de huid stralend, jong, zacht en soepel te houden.

Keratine (Cynatine® HNS)
Keratine is een lichaamseigen eiwit dat voorkomt in onze huid, haar en nagels. Cynatine®, afkomstig uit schapenwol, is een biologisch beschikbare vorm van keratine en bovendien de best opneembare, wateroplosbare vorm.

Hyaluronzuur (HyaMax®)
Hyaluronzuur is de belangrijkste glycosaminoglycaan in onze huid. Glycoaminoglycanen (ook wel bekend als GAG’s) vormen een onmisbaar bestanddeel van collageenrijke weefsels zoals onze huid en bindweefsel. HyaMax® wordt verkregen door middel van bacteriële fermentatie.

Dit doet Beauté® Collageen Complex voor je huid
De samenwerking van de vier genoemde beautynutriënten geeft dit collageensupplement net dat beetje extra dat je huid nodig heeft. Het zorgt niet alleen op een natuurlijke manier – zonder injectie of scalpel – voor een mooiere huid van binnenuit, het vermindert echt de zichtbare tekenen van het ouder worden. Dus bereid je voor op het behoud van de stevigheid van je huid, het verminderen van dofheid en weer tevoorschijn komen van een healthy glow, minder rimpels en lijntjes en een zachte, gladde en soepeler huid. Wij voorspellen: dit gaat jouw nieuwe favoriet in je beautyroutine worden!

Nieuwsgierig geworden?
Beauté® Collageen Complex is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online. De adviesprijs is € 29,95.

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow