Kinderpostzegelactie 2022 brengt 9.046.765 euro op 

Leiden, 8 november 2022  – De Kinderpostzegelactieweek heeft dit jaar 9.046.765 euro opgebracht. Dit is ruim 500.000 euro meer dan vorig jaar. De opbrengst gaat naar de steeds grotere groep kinderen die door zorgen of problemen thuis vastloopt op school. Een week lang gingen ruim 125.000 basisschoolleerlingen langs de deuren om deze kinderen een steuntje in de rug te geven.

Traditie

De Kinderpostzegelactie is immaterieel cultureel erfgoed en uniek in de wereld. Elk jaar verkopen duizenden kinderen kinderpostzegels en andere leuke producten, om kinderen te helpen die dat hard nodig hebben. Want ieder kind heeft recht op gelijke ontwikkelingskansen. Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma deed op woensdag 28 september op basisschool De Drie Linden in Den Haag de eerste bestelling van alweer de 74e editie van de Kinderpostzegelactie.

Pascal de Smit, algemeen directeur Kinderpostzegels:Ik ben ongelofelijk trots op al die kinderen die zich hebben ingezet voor de actie én op het prachtige eindresultaat. Het is hartverwarmend dat zo veel mensen bereid zijn te helpen, zeker in deze moeilijke tijden.

Geef kinderen wind mee

Met het thema ‘Geef kinderen wind mee’ vraagt Kinderpostzegels dit jaar aandacht voor het toenemende aantal kinderen dat vastloopt op school. Ze hebben bijvoorbeeld problemen thuis, er spelen geldzorgen in het gezin, of ze hebben iets naars meegemaakt. Het lukt deze kinderen niet het beste uit zichzelf te halen. Voor hen is dit jaar de opbrengst van de Kinderpostzegelactie bestemd. Kinderpostzegels helpt met concrete projecten die ervoor zorgen dat kinderen steviger in hun schoenen staan en zich beter kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan extra begeleiding en trainingen die kinderen meer zelfvertrouwen en motivatie geven. Door deze projecten kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen en krijgen ook zij de kansen die ze verdienen.

Donald Duck-producten grote favoriet

Donald Duck en zijn familie staan dit jaar op de kinderpostzegels en een aantal andere producten. In totaal zijn er bijna 935.000 bestellingen gedaan. De kinderpostzegels waren ook dit jaar weer het populairst. Ook is er dit jaar ontzettend veel via de webshop van Kinderpostzegels verkocht. Door de QR-code te scannen, konden mensen makkelijk online bestellen en betalen.

Over Kinderpostzegels 

Kinderpostzegels is dé goededoelenorganisatie van en door kinderen. Kinderpostzegels zet gelijke kinderkansen op de kaart. Bij iedereen. Zodat aandacht en middelen groeien. En kinderen vrij en blij naar school kunnen gaan. Waar ze allemaal evenveel kansen krijgen zich te ontwikkelen. Met jouw bijdrage zorgt Kinderpostzegels ervoor dat kinderen samen de wereld aan kunnen, vandaag en morgen. Meer informatie via kinderpostzegels.nl

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow