LEGO® minifiguren op kinderpostzegels 2023.

Kinderpostzegelactie 2023: Laat ieder kind meedoen

Leiden, 29 juni 2023 ‒ Een kleurrijk postzegelvel met de iconische LEGO minifiguren: voor de 75e editie van de kinderpostzegelactie slaat Kinderpostzegels de handen ineen met de LEGO Groep. Samen bouwen we – letterlijk en figuurlijk – aan gelijke kansen voor kinderen. De kinderpostzegelactie gaat van start op woensdag 27 september en loopt door tot en met woensdag 4 oktober.

Ontwikkelingskansen voor alle kinderen

Kinderpostzegels, dé goededoelenorganisatie met en voor kinderen, staat voor gelijke kansen voor kinderen. Ook de LEGO Groep heeft de ontwikkeling van kinderen hoog in het vaandel staan. De samenwerking tussen beide organisaties is dan ook een heel logische. Marloes Zwagerman, manager Brand Relations Benelux bij de LEGO Groep: “Wij willen kinderen laten ontdekken en ervaren dat alles mogelijk is als ze hun verbeeldingskracht en vindingrijkheid de ruimte geven. Tijdens het spelen, maar óók op school, bij de sportclub en thuis. Die boodschap dragen we graag uit samen met Kinderpostzegels. We zijn ontzettend trots dat onze LEGO minifiguren dit jaar op de kinderpostzegels staan.” Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels, vult aan: “Ook wij zijn enorm blij met de samenwerking. Samen bouwen we – letterlijk en figuurlijk – aan gelijke kansen voor kinderen. Bovendien is LEGO een begrip in Nederland voor heel veel generaties, net als de kinderpostzegelactie.”

Laat ieder kind meedoen

Het thema van de kinderpostzegelactie 2023 is ‘Laat ieder kind meedoen’. Vriends: “We zien dat steeds meer kinderen vastlopen en niet dezelfde kansen krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. Zo groeit inmiddels 1 op de 12 kinderen op in armoede. 1 op de 6 kinderen heeft een ouder met psychische problemen of een verslaving. En heel veel kinderen voelen zich regelmatig eenzaam. Ze komen onvoldoende aan leren toe en zitten in een isolement, op school en daarbuiten. Wij geloven in de veerkracht van deze kinderen en doen er alles aan om hen die kansen wel te bieden. Voor hen is dit jaar de opbrengst van de kinderpostzegelactie bestemd.”

Met de hulp van heel Nederland wil Kinderpostzegels deze kinderen weer laten meedoen. Vriends: “Onze projecten helpen kinderen om meer zelfvertrouwen te krijgen en mentaal sterker te worden. We laten kinderen ervaren dat ze er niet alleen voor staan, én dat zij ook elkaar kunnen helpen. Zo leveren we maatwerk en bieden we elk kind precies wat het nodig heeft. We helpen kinderen hun horizon te verbreden en nieuw perspectief te bieden. Samen zorgen we ervoor dat kinderen het beste uit zichzelf halen en dat ieder kind kan meedoen, op school en daarbuiten.” 

Thema ook te zien op de kinderpostzegels

Het thema ‘Laat ieder kind meedoen’ komt ook visueel terug op de kinderpostzegels. Op het postzegelvel is te zien dat de LEGO minifiguren samen spelen en elkaar helpen. Iedereen doet mee, niemand staat aan de zijlijn. In de typisch Nederlandse setting zitten veel verrassende details, die uitnodigen om de zegels steeds opnieuw te bekijken. De kinderpostzegels met LEGO minifiguren zijn vanaf woensdag 27 september te bestellen, aan de deur en online.

Actieweek van 27 september tot en met 4 oktober

De kinderpostzegelactie 2023 gaat van start op woensdag 27 september en loopt door tot en met woensdag 4 oktober. Tijdens de actieweek komen 130.000 basisschoolleerlingen in actie. Naast de kinderpostzegels en wenskaarten met LEGO minifiguren verkopen zij dit jaar onder andere ook vrolijke pleisters en een duurzame vouwtas. Ook een eenmalige donatie, waarvan het volledige bedrag naar de opbrengst van de actie gaat, is mogelijk.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow