Liliane Fonds lanceert nieuw Gouden Boekje Ethny praat met haar handen’.

 

Amsterdam, 11 november 2021 – Het Liliane Fonds heeft gisteren een nieuw Gouden Boekje gelanceerd: ‘Ethny praat met haar handen’. Het prentenboek gaat over Ethny, een meisje met gehoorproblemen uit Guatemala. Met dit Gouden Boekje wil het Liliane Fonds, dat zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, Nederlandse kinderen meegeven hoe het is om te leven met een handicap op een van de armste plekken van de wereld en hoe belangrijk het is om deze kinderen te helpen.

Voor het nieuwe Gouden Boekje heeft bekroonde schrijfster Annemarie Haverkamp zich laten inspireren door het levensverhaal van de 6-jarige Ethny. Zij is een van de 65.502 kinderen die in 2020 door het Liliane Fonds geholpen zijn. Vóór de hulp van het Liliane Fonds kon Ethny door haar gehoorprobleem moeilijk communiceren met haar familie en voelde ze zich eenzaam. Dankzij het Liliane Fonds krijgen Ethny en haar moeder nu (digitaal) les in gebarentaal. Hierdoor kunnen moeder en dochter elkaar nu eindelijk begrijpen en maakt Ethny steeds meer vrienden met buurtkinderen en klasgenoten.


Met het prentenboekje wil het Liliane Fonds kinderen bewuster maken van de situatie van kinderen met een handicap die opgroeien op de armste plekken van de wereld. ‘Ethny praat met haar handen’ is dan ook geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar en voor oudere kinderen (vanaf 6 jaar) die al zelf kunnen lezen.

‘Ethny praat met haar handen’ is vanaf nu verkrijgbaar via de website van het Liliane Fonds en beschikbaar in hard copy, e-book of luisterversie. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draag je bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingsladen. Het nieuwste prentenboekje is geïllustreerd door Emanuel Wiemans en de luisterversie is ingesproken door acteur tevens Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt.

‘Ethny praat met haar handen’ is het derde Gouden Boekje dat het Liliane Fonds in samenwerking met Rubinstein uitgeeft. In 2020 brachten zij ook al ‘Sempeta wil maar één ding worden…’ en ‘Aisha geeft nooit op!’ uit.

Andere interessante berichten.

Leonardo Hotels Benelux zet in op uitbreiding en groei met nieuwe Development & Project Manager

arrow

Sanitaire crisis in Afrika vraagt om dringende actie: Amref Flying Doctors roept op tot bewustwording op Wereld Toilet Dag

arrow