Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma bestelt eerste kinderpostzegels van dit jaar

Leiden, 28 september 2022  – Minister voor Primair en Voortgezet onderwijs Dennis Wiersma gaf vandaag het startsein voor de 74e Kinderpostzegelactieweek. Op Basisschool de Drie Linden in Den Haag plaatste hij de eerste bestelling. Kinderpostzegels steunt met het thema ‘Geef kinderen wind mee’ de toenemende groep kinderen die door zorgen of problemen thuis vastlopen op school. 140.000 basisschoolkinderen gaan vanaf vandaag van deur tot deur om deze kinderen een steuntje in de rug te geven. De actieweek loopt tot en met 5 oktober 2022. 

Nu de armoede in Nederland toeneemt door inflatie, hoge energiekosten en stijgende kosten van levensonderhoud, krijgen steeds meer kinderen te maken met zorgen die ontstaan door problemen thuis. Deze kinderen kunnen hierdoor niet met een vrij hoofd naar school en ontwikkelen zich niet optimaal. Alleen al in Nederland leeft op dit moment 1 op 12 kinderen in armoede. De problemen zijn het grootst voor kinderen die opgroeien in achterstandswijken: 93% van hen heeft (grote) problemen op school. Omdat ieder kind recht heeft op gelijke ontwikkelingskansen, komt Kinderpostzegels dit jaar in actie voor kinderen die vastlopen door al deze problemen.

Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet onderwijs: “Als je als kind niet lekker in je vel zit, is dat geen fijne start. Ieder kind moet zorgeloos naar school kunnen gaan. Het mag niet uitmaken waar je woont, wat het inkomen van je ouders is of in welke omstandigheden je opgroeit voor de kansen die je krijgt. Dat 140.000 kinderen in actie komen voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben, is natuurlijk geweldig. Dus ik roep iedereen op: steun deze actie van Kinderpostzegels!”

Pascal de Smit, directeur Kinderpostzegels: Ieder kind heeft recht op gelijke ontwikkelkansen. Steeds meer kinderen hebben echter zoveel zorgen dat ze vastlopen op school. Concentreren lukt niet meer, het zelfvertrouwen krijgt een knauw en prestaties zakken in. Het lukt ze niet het beste uit zichzelf te halen. Voor deze kinderen komen wij dit jaar in actie.”

Zorgeloos naar school

Vanaf vandaag gaan er bijna 140.000 kinderen uit groep 7 en 8 door het hele land langs de deuren voor leeftijdsgenoten die dat hard nodig hebben. Het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat naar projecten die ervoor zorgen dat kinderen steviger in hun schoenen staan en zich beter kunnen ontwikkelen. Zo wordt het geld onder meer ingezet voor extra begeleiding en trainingen die kinderen meer zelfvertrouwen en motivatie geven. Door die projecten kunnen deze kinderen zich optimaal ontwikkelen en wordt hiermee de kansenongelijkheid nu en in de toekomst verkleind. Naast de traditionele zegels, waarop dit jaar stripfiguur Donald Duck en zijn familie te zien is, kan het goede doel ook gesteund worden door de aankoop van andere producten – zoals tassen en pleisters, of een eenmalige donatie. Vorig jaar werd er 8,5 miljoen euro opgehaald voor kinderen die het moeilijk hadden door de coronacrisis.

Over Kinderpostzegels 

Kinderpostzegels is dé goededoelenorganisatie van en door kinderen. Kinderpostzegels zet gelijke kinderkansen op de kaart. Bij iedereen. Zodat aandacht en middelen groeien. En kinderen vrij en blij naar school kunnen gaan. Waar ze allemaal evenveel kansen krijgen zich te ontwikkelen. Met jouw bijdrage zorgt Kinderpostzegels ervoor dat kinderen samen de wereld aan kunnen, vandaag en morgen. Meer informatie via kinderpostzegels.nl

Andere interessante berichten.

Wil je lekker slapen en uitgerust wakker worden? Check dan deze tips!

arrow

Stichting Opkikker bereikt mijlpaal van 50.000ste lichtpuntje

arrow