LELO
LELO

Onderzoek bewijst:
je bent nooit te oud voor goede seks.
LELO brengt het seksleven van Nederlandse 60-plussers in kaart

Amsterdam, 16 december 2021 – Een welkom tegenwicht aan die eeuwige mythe. Uit diepgravend onderzoek van LELO, high-end designer van seksspeeltjes en voorvechter van seksueel welzijn, is gebleken dat Nederlandse 60-plussers nog lang niet achter de geraniums gaan zitten. Dat lust op leeftijd zou verdwijnen is een veelgehoorde misvatting.

Recent onderzoek uitgevoerd door plezierleverancier LELO onder duizend Nederlanders van vijftig jaar en ouder heeft uitgewezen dat seks op latere leeftijd alleen maar beter wordt. 35 Procent van de respondenten gaf namelijk aan op dit moment de beste seks van hun leven te hebben. En 18 procent gaf zelfs aan dat hun libido juist een flinke boost heeft gekregen naarmate ze ouder werden.

Tuurlijk, en misschien niet compleet onverwacht, is het zo dat er door 60-plussers iets minder vaak wordt gesekst. Maar toch gaf één op de vijf respondenten aan minimaal één keer per week de koffer in te duiken en één op de twintig zelfs drie keer per week. Qua locatie voor de seksescapades geeft de meerderheid (87%) de voorkeur aan een avontuurtje in de slaapkamer, woonkamer (56%) en, verrassend genoeg, (43%) in de badkamer.

Op een ouwe fiets…
Wanneer er dieper in de cijfers wordt gedoken is te concluderen dat seks nog steeds centraal staat in het leven van 60-plussers en zelfs beter kan worden naarmate men ouder wordt. Met de leeftijd komt meer zelfvertrouwen en laat net dat zelfvertrouwen één van de dingen zijn die je seksleven naar een hoger niveau tilt. Meer dan de helft van de respondenten (57%) gaf aan zich meer dan ooit tevoren comfortabel genoeg te voelen om te experimenteren met het slaapkamerrepertoire. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de seksueel actieve oudere Nederlanders avontuurlijker is geworden naarmate ze ouder worden. Zo experimenteert 15 procent graag met verschillende partners en staat 6 procent hier zelfs heel erg voor open. Op welke manier de horizontale tango het liefst wordt gedanst? Dan komen we toch bij de standaard seksstandjes als op z’n hondjes, missionaris, lepeltje-lepeltje en cowgirl uit. Al zijn er ook een aantal respondenten die het liever over een andere boeg gooien en de voorkeur geven aan de kruiwagen (8%), reverse cowgirl (11%) of scharen (9%).

Voordelig vrijen
Interessant is dat 60-plussers de wondere wereld van seksspeeltjes nog niet echt hebben ontdekt. Slechts 21 procent van de respondenten beschouwt seksspeeltjes als een essentieel onderdeel van hun seksleven. Degene die de voordelen van deze sexy hulpmiddelen wel al hebben ontdekt maken het meest gebruik van vibrators (74%) en dildo’s (43%). Echter maakt maar liefst 45 procent geen gebruik van sekstoys tussen de lakens. Dit terwijl we weten dat de meeste vrouwen meer dan rechtoe-rechtaan penetratie nodig hebben om sterretjes te kunnen zien en dat door het gebruik van seksspeeltjes het juist gemakkelijker (lees: ook vaker) wordt om klaar te komen.

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow