Pleisters als symbool voor gelijke rechten en goede gezondheidszorg.

Amsterdam, 17 augustus 2023 – Ieder mens heeft recht op goede gezondheidszorg. Dat is niet zomaar een mening, het is vastgelegd in internationale mensenrechtenverdragen die door talloze landen zijn ondertekend. Goede zorg zou overal gewaarborgd moeten worden. Ziektes en virussen trekken zich immers niets aan van landsgrenzen. Om deze boodschap onder de aandacht te brengen verspreidt Amref Flying Doctors de ‘Zorg voor iedereen’ pleisterdoosjes. Pleisters in verschillende huidtinten, geschikt voor iedereen: ongeacht je huidskleur of de plek waar je geboren bent.

Pleisters als symbool voor gelijke rechten
Als symbool voor gelijke rechten en het waarborgen van goede zorg, ongeacht huidskleur, geboorte- of woonplaats, verspreidt Amref Flying Doctors de ‘Zorg voor iedereen’ pleisterdoosjes. Herbruikbare plastic doosjes gevuld met pleisters in verschillende huidtinten van het merk Tru Colour. Door het dragen van deze pleisters kunnen mensen niet alleen laten zien dat zij ook vinden dat iedereen goede zorg moet krijgen, daarnaast kan iedereen de kleur van de pleister afstemmen op hun eigen huidtint. De pleisterdoosjes dienen als middel om deze boodschap onder de aandacht te brengen en zijn via deze website gratis te bestellen (verzendkosten voor eigen rekening). Help je ons deze boodschap onder de aandacht te brengen?

De grootste bedreiging voor de gezondheid in Afrika
Dat ieder mens recht heeft op goede gezondheidszorg is namelijk niet zomaar een mening, het is vastgelegd in internationale mensenrechtenverdragen die door talloze landen zijn ondertekend. De zorg staat echter zwaar onder druk. In Nederland, waar voor veel behandelingen schrijnend lange wachttijden bestaan. Maar ook in Afrika, waar je vaak van geluk mag spreken als er enige vorm van medische hulp beschikbaar is.

“Natuurlijk is het belangrijk om de wachtlijsten en het personeelstekort in de Nederlandse zorg aan te pakken. Maar dat betekent niet dat we niet óók kunnen werken aan betere zorg voor mensen in Afrika. Dat is volgens ons broodnodig.” Danny Dubbelman, Amref Flying Doctors

Vergeleken met de rest van de wereld zijn er in Afrika de minste artsen, verpleegkundigen en verloskundigen per inwoner. Afrika heeft bijna een kwart van de wereldwijde zorgbehoefte (24%), maar slechts 3% van het medisch personeel.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt dit tekort de grootste bedreiging voor de gezondheid in Afrika. Hierdoor overlijden veel mensen aan ziekten die we goed kunnen voorkomen of behandelen. Amref Flying Doctors komt hiertegen in actie. Samen met de lokale bevolking en overheid werken we aan blijvende verbetering van de gezondheidszorg en daarmee de gezondheid van de mensen. Kwalitatieve goede zorg is alleen mogelijk met voldoende, goed opgeleid medisch personeel.

Zorg voor iedereen
Gezonde mensen en daardoor minder armoede. Dat is het doel van Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Amref Flying Doctors werkt met gedrevenheid en lef aan een duurzaam en gezond Afrika. Structureel – en vooral – van binnenuit. Amref Flying Doctors maakt zich sterk voor meer en beter Afrikaans zorgpersoneel en een goed functionerend zorgstelsel. Dit doen zij onder andere door middel van opleidingen aan de eigen Amref International University en trainingen via internet en mobiele telefoon en door medisch personeel bij te scholen.

Meer informatie over Amref Flying Doctors vind je hier.

De ‘Zorg voor iedereen’ pleisterdoosjes zijn gratis te bestellen via deze link. Verzendkosten zijn voor eigen rekening.

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow