Amref Flying Doctors.

Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, wilde op Zero Tolerance Day, dag tegen de uitbanning van vrouwenbesnijdenis (6 februari), een manifest aanbieden aan de Kamerleden om kracht uit te oefenen op Den Haag en de nieuwe coalitie. Daarnaast wilden zij met de petitie ook aandacht creëren rondom meisjesbesnijdenis en hun bijhorende campagne.

Doelstelling.

Om de petitie en de campagne “Zeg nee tegen meisjesbesnijdenis” van Amref onder de aandacht te brengen bij media en influencers heeft Amref Pressure gevraagd om hier een pr-campagne voor te bedenken en uit te voeren.

Aanpak.

Namens Amref schreef en verstuurde Pressure een persbericht waarin we het onderwerp meisjesbesnijdenis uitdiepte en het manifest en de campagne omschreven. Dit persbericht hebben we breed uitgestuurd naar nieuws- en lifestylemedia. Dit resulteerde in meerdere publicaties, waaronder de nieuwsplatformen LINDA.nl en AD.nl. Ook heeft Pressure voor Amref een sociale mediacampagne rondom de campagne opgezet. Influencers als seksuoloog Eveline Stallaart en Beau de Boer maakte een sociale media post over de campagne tegen meisjesbesnijdenis voor Amref.

Resultaat.

0
Publicaties
0
Pr-waarde
0
Bereik

Delen mag ...

Andere interessante cases.

Vitakruid

SHARE OF VOICE & THOUGHT LEADERSHIP

arrow

Week van Snoep Goed 2024

CAMPAGNE WEEK VAN SNOEP GOED

arrow