Amref Flying Doctors.

Wereldwijd lopen elk jaar ruim 4 miljoen meisjes het risico om besneden te worden, van wie er vele tienduizenden in Afrika wonen. De besnijdenis heeft enorme lichamelijke en geestelijke problemen tot gevolg. Daarnaast worden meisjes na de besnijdenis eerder uitgehuwelijkt en lopen ze een groter risico om op jonge leeftijd zwanger te raken. Amref Flying Doctors zet zich in om meisjesbesnijdenis te stoppen, door een alternatief ritueel aan te bieden aan lokale gemeenschappen.

Doelstelling.

Afgelopen mei brachten Sabina Lakara en mensenrechtenactiviste Nice Leng’ete een bezoek aan Nederland. Nadat zij op jonge leeftijd al een besnijdenis in haar community had gezien en via Amref voorlichting had gehad over het alternatieve ritueel, besloot Sabina op 12-jarige leeftijd dat zij niet besneden wilde worden. Ondanks dat zij door deze beslissing in eerste instantie een outcast werd in haar community, besloot zij in opstand te komen. Met steun van Amref Flying Doctors, haar mentor Nice én dankzij haar doorzettingsvermogen heeft Sabina niet alleen haar eigen ouders maar ook de ‘peers’ in haar community en de vrouwen in haar dorp ervan weten te overtuigen om hun dochters niet te besnijden. Met resultaat: 90% van haar community accepteert nu geen meisjesbesnijdenis meer.

Aanpak.

Tijdens het bezoek van Sabina en Nice aan Nederland heeft Pressure interviews opgezet met relevante lifestyle media zoals LINDA.meiden, &C en JAN Magazine. Sabina en Nice zijn met deze media in gesprek gegaan over hun eigen ervaringen en hun gezamenlijke missie om meisjesbesnijdenis tegen te gaan. Dit heeft geresulteerd in prachtige online artikelen bij de betreffende media.

Andere interessante cases.

ZID Theater

EXPLOREZ FESTIVAL

arrow

Every Can Counts

INTERNATIONAL RECYCLING TOUR 2024

arrow