Every Can Counts organiseert International Recycling Tour.

Om aan zoveel mogelijk mensen te vertellen dat blik het meest duurzame verpakkingsmateriaal is, organiseert Every Can Counts ieder jaar de International Recycling Tour. Dit jaar deden we dat op een speciale manier!

Doelstelling.

Omdat in Nederland het statiegeldsysteem is ingevoerd, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten waarom het zo belangrijk is dat ze hun blikje inleveren bij de supermarkt. Blik is namelijk oneindig recyclebaar!

Aanpak.

Om een persbericht te kunnen schrijven hebben we een onderzoek gedaan hoe bereid Nederland is om een blikje te bewaren en in te leveren in de supermarkt wanneer je deze on-the-go consumeert. Ook hebben we uitgezocht welk verpakkingsmateriaal Nederland als het meest duurzaam ziet. Naast het uitsturen van het persbericht hebben we samen met Statiegeld Nederland een toffe actie gedaan tijdens de PRIDE in Utrecht. Met een backpack team met grote blikken en het team van Statiegeld Nederland hebben we alle feestvierders aangesproken en blik ingezameld in ruil voor statiegeld of een donatie aan de Voedselbank.

Delen mag ...

Andere interessante cases.

Week van Snoep Goed 2024

CAMPAGNE WEEK VAN SNOEP GOED

arrow

Hunter Douglas

CAMPAGNE INNOVATIE

arrow