Kinderpostzegels.

Kinderpostzegels is dé goededoelenorganisatie van en door kinderen en staat voor gelijke kinderkansen. Van 28 september t/m 5 oktober 2022 vond de 74e editie van de kinderpostzegels actieweek plaatst. Dit jaar mocht Pressure voor het vijfde jaar op een rij de pr doen van deze unieke Nederlandse traditie.

Doelstelling.

Pressure wil laten zien dat Stichting Kinderpostzegels anno 2022 nog steeds relevant is onder diverse doelgroepen en zowel de pers als ouders en scholen voorbereiden en activeren voor de actieweek waarin kinderen uit groep 7 & 8 langs de deuren gaan. Elk jaar is er een specifiek thema van met aansluitende projecten die worden gesteund. Dit jaar is het thema: Geef kinderen de wind mee. Sommige kinderen kunnen zich door persoonlijke omstandigheden moeilijk concentreren, hebben weinig zelfvertrouwen of lopen vast op school. Hierdoor lukt het ze niet om het beste uit zichzelf te halen. Door de toenemende inflatie, hoge energiekosten en stijgende kosten van levensonderhoud is het thema relevanter is dan ooit.

Aanpak.

Sinds 2018 verzorgt Pressure voor Kinderpostzegels meerdere pr-activiteiten rondom de Kinderpostzegelactie. We helpen bij het organiseren en onder de aandacht brengen van belangrijke media-momenten. Het eerste belangrijke moment vond plaats in juni met de bekendmaking van de postzegel, dit jaar stond Donald Duck en zijn familie op de zegel, en het thema van dit jaar. Het tweede belangrijke moment is de eerste bestelling, het startsein van de actieweek. Dit jaar plaatste Minister voor Primair en Voortgezet onderwijs Dennis Wiersma de eerste bestelling op een basisschool in Den Haag. Pressure zorgde ervoor dat diverse nieuwsmedia aanwezig waren bij dit persmoment en dat er een persbericht werd uitgestuurd. Het derde moment dat wij ook mochten ondersteunen was de bekendmaking van het opgehaald bedrag.

De verschillende pr-momenten leverde ook dit moment weer veel media-aandacht op met onder andere nieuwsitems bij Goedemorgen Nederland, Jeugdjournaal, NOS Journaal, RTL Nieuws, Hart van Nederland en diverse grote radiozenders. Ook de kranten en online media zoals Trouw, AD en verschillende regionale kranten publiceerde over de start van de actieweek.

Delen mag ...

Andere interessante cases.

Vitakruid

SHARE OF VOICE & THOUGHT LEADERSHIP

arrow

Week van Snoep Goed 2024

CAMPAGNE WEEK VAN SNOEP GOED

arrow