Veilig Thuis Utrecht.

Elke 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord door haar (ex-)partner. Vaak als gevolg van langdurig structureel (huiselijk) geweld. Femicide en huiselijk geweld zijn een van de vele onderwerpen waar Veilig Thuis Utrecht zich voor inzet en waarin zij als advies- en meldpunt functioneren in de provincie Utrecht.

Doelstelling.

Op woensdag 5 juli werd tijdens een bijeenkomst aan de Lek in Vianen een bijzonder monument onthuld tegen huiselijk geweld en femicide. Een initiatief van nabestaanden in samenwerking met de Gemeente Vijfheerenlanden en Veilig Thuis Utrecht. Het monument is bedoeld om het taboe rondom huiselijk geweld te doorbreken en zowel slachtoffers, plegers, als omstanders die hier getuigen van zijn aan te sporen eerder vermoedens en zorgen uit te spreken.

Aanpak.

Aan Pressure de taak om in aanloop naar de onthulling de ogen van media en journalisten te openen voor dit onderwerp en om hen in contact te brengen met nabestaanden, ervaringsdeskundigen en Veilig Thuis Utrecht. Pressure heeft ervoor gezorgd dat hier zo veel mogelijk aandacht voor was in de media, met als resultaat o.a. een mooi, maar indringend interview op LINDA.nl en items in Hart van Nederland, AD en RTV Utrecht.

Andere interessante cases.

Vitakruid

SHARE OF VOICE & THOUGHT LEADERSHIP

arrow

Week van Snoep Goed 2024

CAMPAGNE WEEK VAN SNOEP GOED

arrow