ZID Theater.

De Amsterdamse culturele organisatie ZID Theater organiseerde in mei 2024 voor de 9e keer het multidisciplinaire en internationale ExploreZ Festival. Dit jaar stond het thema ‘Verandering/Change’ centraal, wat staat voor de veranderende wereld waarin wij leven. Tijdens het (inter)nationale festival werden op verschillende locaties in Amsterdam diverse producties gepresenteerd die dit thema vanuit verschillende perspectieven benaderden. Denk aan klimaatverandering, genderverhoudingen, en sociale, politieke en technologische ontwikkelingen.

Doelstelling.

Het ExploreZ Festival staat bekend om zijn inclusieve en grensverleggende karakter, en bood ook dit jaar een platform aan nationale- en internationale talenten om hun werk te laten zien en om de dialoog aan te gaan over hedendaagse kwesties. Bezoekers konden genieten van grensverleggende uitvoeringen van theater, muziek, dans, workshops en artist talks. Het doel van dit terugkerende festival is om deelnemers, makers én bezoekers te stimuleren om zich via kunst en cultuur in te zetten voor positieve veranderingen in hun omgeving.

Aanpak.

Pressure een persbericht uitgestuurd om het thema van het ExploreZ Festival 2024 bekend te maken. Ook is er een persbericht uitgestuurd over de bekendmaking van het programma van het festival. Voorafgaand aan het festival heeft Pressure contact gehad met verschillende media om het festival onder de aandacht te brengen en zijn verschillende media en theaterrecensenten uitgenodigd om het festival bij te wonen. Dit heeft geresulteerd in publicaties bij o.a. De Volkskrant, LINDA., Nouveau, Theaterkrant, PS van de week, Dans Magazine & Uitkrant Amsterdam.

Andere interessante cases.

Every Can Counts

INTERNATIONAL RECYCLING TOUR 2024

arrow

Stichting Opkikker

MIJLPAAL 50.000ste LICHTPUNTJE

arrow