Rebranding blijkt succesvol: Riverty viert eenjarig bestaan

Amsterdam 24 oktober 2023 –  FinTech bedrijf Riverty (voorheen bekend als AfterPay) bestaat 1 jaar. Een jaar van een vruchtbare rebranding, bijzondere mijlpalen, successen en veelbelovende doelen voor de toekomst.

Het afgelopen jaar gaat voor het FinTech bedrijf Riverty de boeken in als een jaar dat in het teken stond van een succesvolle rebranding, innovaties en mooie partnerships. En niet eerder maakte het bedrijf zo’n enorme groei door.

Riverty is actief in 13 landen met ruim 5.000 medewerkers wereldwijd, waarvan 190 in Nederland. Er zijn zo’n 25 miljoen consumenten die van hun betaaldiensten gebruiken en ruim een miljard transacties op jaarbasis. Het is een van ‘Europa’s grootste FinTech-bedrijven’. Als we naar Nederland kijken, zien we in september 2023 een groei van +58% in transacties vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat smaakt naar meer zo aan het begin van het high shopping season. Vorig jaar zag Riverty tijdens Black Friday een toename in transacties van +20%, en de verwachting is dat dit alleen maar meer wordt dit jaar. Betalen met Buy Now Pay Later (BNPL) wordt namelijk steeds populairder.

Vruchtbare partnerships en slimme investeringen
Naast de rebranding van Afterpay naar Riverty oktober vorig jaar, durfde Riverty in deze onzekere tijd ook te investeren in gespecialiseerd personeel, online innovaties en diverse partnerships. Daarbij speelde het bedrijf met zijn BNPL-betaalmogelijkheden feilloos in op trends en ontwikkelingen in de markt en de veranderende vraag van zowel consument als retailer. Het resultaat? Een bloeiend bedrijf en een indrukwekkende lijst nieuwe gebruikers en retailers. En ook in Nederland timmert het bedrijf hard aan de weg. De uitbreiding van het partnerschap met het wereldwijde mobiliteits- en technologiebedrijf EasyPark, de samenwerking met adviesbureau Purpose en de leidende rol van Riverty bij het opzetten van nieuwe normen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid binnen de transactiecyclus: 2022/2023 wordt nu al bestempeld als het jaar van de mijlpalen.

Lenhard Hübscher, Country Lead Benelux & Frankrijk bij Riverty: “Het eerste jaar van Riverty mag als een groot succes worden aangemerkt. We hebben het afgelopen jaar een merk gecreëerd dat perfect onze bedrijfstransformatie naar een FinTech-organisatie weerspiegelt, die innovatieve en flexibele betalingsoplossingen biedt. Het is volwassen en toch wendbaar, gedurfd en toch menselijk. We willen FinTech-betaalproducten gebruiken om financiële transparantie makkelijker te maken voor mensen zodat ze slimmer en bewuster kunnen consumeren. Wij staan voor duurzame groei die eerlijk en inclusief is.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Het aanbieden van innovatieve en toegankelijke betaaloplossingen enerzijds en het garanderen van een hoog niveau van consumentenbescherming anderzijds vereist een delicaat evenwicht. Dit is heel belangrijk, want hoewel de populariteit van betaalmethoden als BNPL enorm stijgt, is er ook een maatschappelijk debat gaande over de toenemende schuldenlast van individuen.

Riverty neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus. Dat is ook de reden waarom het bedrijf voortdurend haar processen controleert middels A/B-testen om consumenten beter te beschermen en waarom besloten is om samen te werken met adviesbureau Purpose, dat zich inzet om incasso ‘menselijker’ te maken. Hübscher: “Samen kijken wij hoe wij de processen bij het innen van uitstaande schulden consumentvriendelijker kunnen maken.”

Next steps
In het komende jaar zal Riverty verder bouwen aan hun merk en blijven innoveren. Hübscher: “Door nieuwe consumentvriendelijke, mensgerichte financiële producten te ontwikkelen, wil Riverty vooroplopen in een steeds complexere financiële wereld. Met Riverty begeleiden we mensen en hun financiële transacties, zelfs als ze hun financiële balans kwijt zijn. Met eenvoudige, flexibele betaalopties ondersteunen we bewuste consumptie. En daar zullen we ons voor blijven inzetten.”

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow