Seven Senders introduceert Beyond Borders; nieuwe dienst maakt succesvol verzenden naar niet-EU-landen makkelijker.

Amsterdam, 8 maart 2022 – De markt van online verzending groeit en daarbinnen wordt ook de verzending naar niet-EU-landen steeds relevanter. Twee jaar na Brexit groeit het versturen naar het Verenigd Koninkrijk nog altijd. Dankzij de grote populariteit van buitenlandse webwinkels onder de Zwitsers wordt er ook steeds meer verzonden naar Zwitserland. Seven Senders ziet veel e-retailers aarzelen om naar niet-EU-landen – derde landen – te exporteren vanwege de douaneafhandeling, belastingen en heffingen, en het retourenbeheer. Seven Senders komt nu samen met MS Direct met een nieuwe dienst die de ondernemer op dit gebied moet ontzorgen.

Uitbreiding naar niet-EU-landen gaat gepaard met veel nieuwe eisen en voorschriften. “Wie de belangrijkste basisprincipes van tevoren uitzoekt en investeert in een goede planning en voorbereiding, hoeft zich geen zorgen te maken”, zegt Thomas Hagemann, oprichter en co-CEO van Seven Senders. Ervaren partners als Seven Senders en MS Direct kunnen e-tailers hierbij helpen.

Samen bieden Seven Senders en MS Direct een oplossing voor eenvoudige internationale verzending naar derde landen in Europa. De dienst omvat het samenvoegen van zendingen, lokale juridische vertegenwoordiging, tracking, labeling en betrouwbaar datamanagement. “Dit helpt e-tailers niet alleen de complexiteit van het beheer van douane, belastingen en heffingen te verminderen, maar stroomlijnt tegelijkertijd ook de activiteiten en verbetert de transparantie”, legt de co-CEO van Seven Senders uit. Met een betrouwbare partner aan hun zijde zijn e-tailers goed toegerust voor een succesvolle verzending naar derde landen in de EU.

Seven Senders Beyond Borders biedt ondernemers toegang tot de beste vervoerders, vervoer naar Niet-EU-landen binnen 48-uur, de mogelijkheid om all-in prijzen te communiceren omdat je geen rekening hoeft te houden met douane of belastingen voor eindklanten, gemakkelijke integratie met Amazon, Zalando en andere grote aanbieders, lokaal retourmanagement voor snellere afhandeling, samengebracht in één overzichtelijk dashboard. Thomas Hagemann legt in drie situaties uit wat de nieuwe dienst kan beteken voor de e-tailer met uitbreidingsplannen.

Douaneafhandeling als knelpunt
Niet-EU-landen worden ook derde landen genoemd. Dit zijn landen die geen lid van de Europese Unie zijn en daarom geen deel uitmaken van de economische structuren van de EU. Dit betekent dat bedrijven die handel drijven met een derde land douaneaangiften moeten indienen – ongeacht of er een handelsovereenkomst is of niet. De inklaring van goederen wordt vaak een uitdaging voor e-tailers die willen uitbreiden. “Een onjuiste douaneaangifte kan namelijk leiden tot geweigerde invoer en geretourneerde goederen,” zegt Thomas Hagemann. Bovendien zijn er regels per land. Zo is lokale vertegenwoordiging een vereiste voor verzending naar de aantrekkelijke e-commercemarkten van het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Ook verschillen de regels per land. Waar in Zwitserland fiscale vertegenwoordiging nodig is, moet in het Verenigd Koninkrijk indirecte juridische vertegenwoordiging beschikbaar zijn. De nationale douanevoorschriften hebben ook gevolgen voor het retourenbeheer, wat een andere uitdaging voor e-tailers meebrengt.

Verenigd Koninkrijk: Leveringsvoorkeuren in beeld
Ondanks het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, groeit de Britse markt snel. Voor e-tailers die de stap durven te zetten, kan expansie lonend zijn. Voor een succesvolle lancering naar het eiland moeten online retailers de bezorgvoorkeuren van Britse klanten van tevoren kennen. “Klanten in het Verenigd Koninkrijk hebben hogere verwachtingen van de bezorgervaring dan klanten in bijvoorbeeld Duitsland”, weet de oprichter van Seven Senders. Om aan deze eisen te voldoen, raadt Hagemann aan om te vertrouwen op een netwerk van verschillende vervoerders. Webwinkels die een individuele combinatie van verschillende pakketvervoerders in hun repertoire hebben, kunnen meerdere opties voor levering en retourzending aanbieden en zo niet alleen hun klanten tevreden stellen, maar tegelijkertijd ook de juiste partner voor pakketgrootte en -type kiezen. Om een voorbeeld te noemen: Onafhankelijke pakketbezorger Yodel biedt in het Verenigd Koninkrijk avondlevering tot 21.00 uur aan. Wie daarentegen wil kunnen kiezen uit een premium thuisbezorging, kan werken met de nationale postdienst Royal Mail. Bovendien biedt Hermes UK de mogelijkheid om bijvoorbeeld bij veel pakketwinkels af te halen. Het uitgebreide netwerk van vervoerders van Seven Senders in het Verenigd Koninkrijk biedt interessante mogelijkheden als het gaat om retourmanagement.

Zwitserland: hoog volume retourzendingen
Zwitserse consumenten hebben een sterke koopkracht en staan zeer open voor aanbiedingen uit het buitenland. “Voor een succesvolle expansie is een eenvoudig retourproces een must voor e-tailers. In geen enkel ander Europees land worden zoveel retourzendingen verstuurd als in Zwitserland”, zegt Thomas Hagemann. Ook belangrijk om te weten: Extra verzendkosten zijn ongewoon voor Zwitserse klanten, dus ze verwachten volledige transparantie over extra kosten. Als niet-EU-lidstaat zijn Zwitserse klanten echter ook gewend aan vertragingen als gevolg van inklaring en invoer: 91 procent accepteert daarom een langere levertijd als de online winkel niet in Zwitserland is gevestigd.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn

arrow

Veilig Thuis Utrecht spoort kinderen en ouders aan om ‘niet los te laten’ tijdens Week tegen Kindermishandeling 2024

arrow