Seven Senders ondersteunt online retailers op gebied van Covid-19 en internationale verzending.

Flexibiliteit, op de hoogte zijn van de situatie en transparante communicatie met de klant is de sleutel tot succes

Berlijn, 25 januari 2022 – De coronapandemie heeft aangetoond dat flexibiliteit op logistiek gebied noodzakelijk is om deel te nemen aan de groeiende e-commercemarkt. Meer dan ooit worden ondernemers geconfronteerd met nieuwe regels en veranderende situaties. Door goed op de hoogte te blijven, flexibel te zijn en snel te kunnen reageren op regionaal veranderende regels blijft internationaal verzenden succesvol. Seven Senders, het toonaangevende leveringsplatform voor internationale verzending in Europa, ondersteunt online retailers hierbij.

Uitdagingen bij internationale verzending

“Online ondernemers die internationaal willen uitbreiden, onderschatten vaak de inspanningen die dit vergt. Ze worden, wat internationale verzending betreft, steeds geconfronteerd met nieuwe factoren waarmee zij rekening moeten houden. Dat kunnen bijvoorbeeld Brexit-regels zijn voor verscheping naar het Verenigd Koninkrijk of pandemie gerelateerde beperkingen,” legt Thomas Hagemann, oprichter en Co-CEO van Seven Senders, uit. Om deze en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden, raadt hij e-tailers aan zich flexibel op te stellen. Alleen op die manier kunnen zij op korte termijn reageren op onvoorziene gebeurtenissen en nieuwe omstandigheden.

Houd de situatie in het land van bestemming in het oog

Nu, bijna twee jaar sinds het begin van de pandemie, veranderen de regels en voorschriften voor internationale zendingen nog steeds geregeld, vaak zelfs op wekelijkse basis. Momenteel is de Omikron-virusvariant in opmars en het effect hiervan op de e-commercemarkt kan nog niet worden ingeschat. Als de situatie in een doelland verandert, is het mogelijk dat de pakketbezorging daar van de ene dag op de andere niet meer volgens plan kan verlopen. “Het is dan des te belangrijker om snel te reageren om een correcte levering te blijven garanderen“, zegt de oprichter van Seven Senders. “Hiervoor is een nauwkeurige analyse van de vervoersgegevens waardevol. Ons platform ondersteunt online retailers met automatische waarschuwingen, waardoor in geval van onregelmatigheden een vroegtijdige verandering van vervoerder mogelijk is. Ook kunnen e-tailers op de door Seven Senders speciaal opgezette Covid-19 website regelmatig updates vinden over de actuele situatie in hun respectieve doelland.”

Eén aanspreekpunt voor internationale verzending

Het is niet alleen belangrijk de beperkingen te kennen. Ook snel reageren is van belang. Een lange lijst met contactpersonen die gebeld moet worden kost veel tijd en in het ergste geval verliest de onderneming klanten als de levertijd oploopt. Online retailers met één centraal aanspreekpunt hebben hier een duidelijk voordeel.

Voldoen aan klantbehoeften

Online retailers die uitbreiden naar een nieuw land kiezen doorgaans één vervoerder voor de bezorging voor de markt die zij betreden. “Het probleem daarmee is dat de verwachtingen en wensen van klanten voor pakketbezorging binnen Europa extreem verschillend zijn“, zegt de co-CEO van Seven Senders. Voldoen aan alle klantwensen betekent veel inspanning en hoge kosten voor e-tailers. Met de aansluiting op het bezorgplatform van Seven Senders hebben online retailers toegang tot een netwerk van meer dan 100 lokale vervoerders in Europa. Hierdoor kunnen zij niet alleen de vervoerder kiezen die het beste aansluit bij de nationale klantverwachtingen, maar kunnen zij deze ook snel van vervoerder wisselen als de behoeften veranderen.

Transparante communicatie zorgt voor begrip

Vertraging bij de bezorging van een pakket kan niet altijd worden voorkomen – zelfs als de e-tailer in een vroeg stadium wordt geïnformeerd over onregelmatigheden in het bezorgproces. Daarom is het des te belangrijker de communicatie met de klant aan te passen aan de desbetreffende situatie. Met een korte update over de verzendstatus, zoals “Op dit moment kunnen er door de huidige situatie vertragingen optreden bij onze bezorger. Wij vragen om uw begrip!”, blijven klanten altijd op de hoogte. “Met behulp van het leveringsplatform van Seven Senders worden notificaties automatisch aangemaakt en naar klanten gestuurd” zegt Hagemann. Dit vermindert het aantal vragen aan de klantenservice en verhoogt de klantentevredenheid en de kans dat ze weer bij dezelfde winkel zullen kopen.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow