Stichting Opkikker bereikt mijlpaal van 50.000ste lichtpuntje.

Sinds 1995 beleefden al 49.999 gezinnen een dag vol onuitwisbare herinneringen

Amsterdam, 4 april 2024 Stichting Opkikker bereikt mijlpaal van 50.000ste lichtpuntje. Sinds de oprichting in 1995 zet de stichting zich in om een verschil te maken in het leven van gezinnen met een ziek gezinslid. Het 50.000ste lichtpuntje is een moment om terug te kijken op 29 jaar vol onuitwisbare herinneringen en vooruit te kijken naar een jaar waarin de lichtpuntjes in alle activiteiten van de stichting centraal staan. Tijdens de Ambassadeursdag op 13 april in attractiepark Duinrell wordt er stilgestaan bij het 50.000ste gezin waar Stichting Opkikker een lichtpuntje voor creëert.

Even ontsnappen aan de realiteit
De lichtpuntjes zijn van groot belang voor gezinnen die te maken hebben met de uitdagingen van een langdurige ziekte, zowel van kind als ouder. De lichtpuntjes zorgen ervoor dat gezinnen even kunnen ontsnappen aan de realiteit van behandelingen en ziekenhuisbezoeken. Door een dagje pauze te hebben van de dagelijkse zorgen kunnen gezinnen even op adem komen, om daarna met veerkracht weer de, soms harde, realiteit tegemoet te treden.

Ruud Sliphorst, oprichter van Stichting Opkikker: “Stichting Opkikker creëert het hele jaar door momenten om ‘gewoon’ even samen plezier te maken en waardevolle herinneringen te creëren. Via het ziekenhuis waar een gezinslid in behandeling is, worden de gezinnen aangemeld voor een welverdiende Opkikkerdag. Deze Opkikkerdagen bieden niet alleen een welverdiende pauze van de dagelijkse zorgen, maar creëren ook kostbare momenten van vreugde en samenzijn. Het is hartverwarmend om te zien hoe deze ‘lichtpuntjes’ een blijvende impact hebben, waarbij gezinnen na hun eigen Opkikkerdag vaak nog lange tijd in contact blijven met onze stichting.”

Hoogtepunten en lichtpuntjes sinds 1995
Het begon allemaal met een brommerritje in 1995. Het was de hartenwens van Mario, het neefje van Ruud Sliphorst, die ernstig ziek werd. Het intense plezier dat Mario aan het door Ruud georganiseerde uitje beleefde, maakte een onuitwisbare indruk op Ruud. Niet veel later zat Ruud samen met andere initiatiefnemers bij het AMC, vastbesloten om ook voor andere zieke kinderen een soortgelijke, onuitwisbare ervaring te organiseren. Niet wetende dat de stichting 29 jaar later het 50.000ste gezin zo’n zelfde onuitwisbare ervaring zou bezorgen.

Sinds de oprichting heeft Stichting Opkikker een indrukwekkende geschiedenis van hoogtepunten en lichtpuntjes opgebouwd. In juli 2000 ontving de stichting voor het eerst het CBF-keurmerk voor goede doelen en door de jaren heen heeft de stichting duizenden gezinnen een onvergetelijke Opkikkerdag mogen bezorgen. Een dag waarbij de gezinnen genieten van een activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van álle gezinsleden.

Na de Opkikkerdag kunnen de kinderen uit het gezin ervoor kiezen om ambassadeur te worden van de stichting en zo nauw betrokken te blijven. Inmiddels telt de stichting ruim 6.000 trotse ambassadeurs. Zij zetten zich met hart en ziel in om andere gezinnen net zo’n onvergetelijke ervaring te bezorgen. De Ambassadeursdagen zijn een welverdiend bedankje van Stichting Opkikker aan haar ambassadeurs.

Blik op de toekomst
In het kader van deze bijzondere mijlpaal vormen de lichtpuntjes een rode draad door alle activiteiten die Stichting Opkikker gepland heeft voor dit jaar. Daarnaast is het ook een motivatie om deze lijn voort te zetten. De stichting heeft namelijk als doel om dit jaar 7.000 lichtpuntjes te verzorgen tijdens Opkikkerdagen, Ambassadeursdagen en andere dagen en acties.

“Met ons 50.000ste lichtpuntje vieren we niet alleen een mijlpaal voor de stichting, maar denken we ook terug aan alle gezinnen die we de afgelopen jaren van een glimlach mochten voorzien. Niet alleen voor de gezinnen zijn het blijvende herinneringen, ook voor ons. Dat werkt enorm motiverend en we willen dan ook zoveel mogelijk gezinnen een onvergetelijke dag bezorgen de komende jaren”, aldus Ruud Sliphorst, oprichter van Stichting Opkikker.

Sinds 1995 organiseert Stichting Opkikker niet alleen Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, maar ook voor gezinnen waarvan één van de ouders ziek is. Tijdens de Opkikkerdagen staat het hele gezin dan ook centraal. Op de website van Stichting Opkikker is live bij te houden hoeveel Opkikkermomenten er gerealiseerd zijn in 2024. De teller staat bij het uitsturen van dit persbericht op 3.770.

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow