Stichting Opkikker zet gezinnen met een ziek kind extra in het zonnetje.

Opkikker Ambassadeursdagen op 13 en 14 mei in DierenPark Amersfoort

Amsterdam, 8 mei 2023Aankomende maandag 15 mei staat Dag van Het Gezin op de kalender. Tijdens deze dag wordt stilgestaan bij hoe belangrijk een hechte familie is voor opgroeiende kinderen. Stichting Opkikker zet zich al meer dan 25 jaar in voor gezinnen, in het bijzonder gezinnen met een langdurig ziek kind. In het weekend voorafgaand aan Dag van het Gezin organiseert Stichting Opkikker dan ook hun jaarlijkse Ambassadeursdagen. Een evenement waarbij 1.600 gezinnen samenkomen voor een onvergetelijke dag. Dit jaar vinden de Ambassadeursdagen plaats op zaterdag 13 en zondag 14 mei in DierenPark Amersfoort.
Op de Dag van Het Gezin wordt stilgestaan bij het belang van het gezin voor een opgroeiend kind, of het nu de ouders, de grootouders of de broers en zussen zijn. Juist in moeilijke tijden, wanneer een kind binnen het gezin bijvoorbeeld langdurig ziek is, is een sterk en hecht gezin van onschatbare waarde. “Wanneer een kind ziek is en de agenda voornamelijk bestaat uit ziekenhuisbezoeken, angst en zorgen, kun je als gezin alle kracht gebruiken. Kracht die er soms simpelweg even niet (meer) is. Precies dat probeert Stichting Opkikker te doen: kracht bieden” aldus Ruud Sliphorst, oprichter en directeur van de stichting.

De stichting organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind. Dit is een dag waarbij het gezin centraal staat en zij verrast worden met een programma dat speciaal op de wensen en interesses van de familieleden is afgestemd. Na afloop van die dag kunnen kinderen een Opkikker ambassadeur worden. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven. Zij weten namelijk als geen ander hoe het is om zo’n onbezorgde dag te krijgen.

Ruud Sliphorst: “Tijdens de Ambassadeursdagen wordt echt alles uit de kast getrokken om onze ambassadeurs en hun gezinnen nog eens extra in het zonnetje te zetten. We willen hen op deze manier bedanken voor hun inzet, maar ook de mogelijkheid geven om in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen. Er zijn dankzij de Ambassadeursdagen echte vriendschappen ontstaan tussen de ambassadeurs. Zij kijken er elk jaar weer naar uit om elkaar te zien tijdens dit evenement.”

Lintjesregen

Het weekend van de Ambassadeursdagen is voor Stichting Opkikker een belangrijk moment. Dit is hét jaarlijkse contactmoment van de stichting en de ambassadeurs. Een moment om hen te bedanken voor hun ambassadeurschap. Tijdens de ambassadeursdagen kunnen de ambassadeurs met hun gezin niet alleen genieten van alles dat DierenPark Amersfoort te bieden heeft, ook worden er diverse activiteiten georganiseerd door de stichting – waaronder optredens van BENR en Luna (de Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival).

Daarnaast is er tijdens deze dagen ook een officieel lintjesmoment voor alle nieuwe ambassadeurs. Het afgelopen jaar (2022) heeft de stichting steun gekregen van 1482 nieuwe ambassadeurs. De stichting heeft met de nieuwkomers inmiddels zo’n 6.000 ambassadeurs tussen de 5 – 18 jaar. Ook worden de ambassadeurs die het afgelopen jaar in actie zijn gekomen extra in het zonnetje gezet met een bedankje. Ruud: “Wij zijn ontzettend trots op en dankbaar voor alle Opkikker ambassadeurs. Het is mooi om te zien dat de kinderen en hun gezinnen ook heel veel steun halen uit het zijn van ambassadeur. De kracht van het ambassadeur zijn staat dan even voorop i.p.v. het zijn van een gezin met een (chronisch) ziek kind.”

Over Stichting Opkikker

Stichting Opkikker is ontstaan toen het neefje van oprichter en directeur Ruud Sliphorst ernstig ziek werd: hij zou zijn 16e verjaardag niet halen. Om zijn laatste wens toch in vervulling te laten gaan, regelden zijn familie voor hem een ritje op een stoere brommer. Ruud mocht bij hem achterop. De politie was hierover ingelicht en kneep een oogje dicht. Het immense plezier van de jongen en zijn stralende lach die dag maakte een onuitwisbare indruk op Ruud. Vanaf dat moment wilde Ruud dit gevoel aan alle zieke kinderen kunnen geven. De stichting is sinds 1995 uitgegroeid tot een organisatie die ieder jaar ruim 6000 Opkikkermomenten verzorgt. Dit doen zij door zich elke dag vol overgave in te zetten om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan.

Voor meer informatie over Stichting Opkikker of over de Ambassadeursdagen klik hier.

Andere interessante berichten.

Wil je lekker slapen en uitgerust wakker worden? Check dan deze tips!

arrow

Stichting Opkikker bereikt mijlpaal van 50.000ste lichtpuntje

arrow