Stichting Vervoer en Hulpgoederen wil veilig transport naar Turkije en Syrië organiseren. 

Amsterdam, 15 februari 2023 – De ramp in Turkije en Syrië is catastrofaal. De behoefte aan hulp is hóóg. Wereldwijd sturen organisaties en burgerinitiatieven vrachtwagens vol hulpgoederen naar het getroffen gebied. Dit gebeurt via onbeveiligde routes en zonder geldige papieren. Hierdoor komen zij Turkije niet binnen of worden er hulpmiddelen bezorgd waar niet dringend behoefte aan is. ‘Stichting Vervoer Hulpgoederen Turkije – Syrië’, een initiatief vanuit Noord-Hollandse ondernemers met een transport en logistiek netwerk en expertise, schiet te hulp en gaat veilig transport naar de getroffen gebieden stroomlijnen.

Said Arslan, voorzitter Stichting Vervoer Hulpgoederen Turkije – Syrië: “Veel bedrijven en particulieren in ons transportnetwerk willen hun steentje bijdragen. Toch merken we dat ze niet goed weten hoe. Nederlandse transportbedrijven willen helpen maar de veiligheid van de chauffeur moet gegarandeerd worden en imagoschade voor de sector en de individuele bedrijven liggen op de loer. Zij willen niet rijden met vrachten zonder dat ze weten wat er in zit. Met de stichting nemen wij deze verantwoordelijkheid op ons omdat wij ook deze zorgen delen. We zorgen voor veilig transport, de juiste coördinatie en de juiste papieren.”

Om ervoor te zorgen dat de juiste hulpmiddelen, op het juiste moment én op de juiste locatie aankomen, staat de stichting in direct contact met Disaster and Emergency Authority (AFAD), de grootste Turkse hulporganisatie vanuit de overheid Stichting VHTS wordt daarbij ondersteund door ondernemers met verschillende expertises zodat donateurs met een gerust hart kunnen doneren.

Transport en Logistiek Nederland steunt Stichting VHTS 

Transport en Logistiek Nederland vindt het goed dat er vanuit de sector initiatieven ontstaan om hulp naar de getroffen gebieden te stroomlijnen. TLN heeft daarom gehoor gegeven aan de hulpvraag van Stichting VHTS door advies te geven over hoe de hulpkonvooien zo soepel mogelijk naar de regio kunnen afreizen. Alle informatie is beschikbaar op: www.tln.nl/humanitair-transport.

Hoe kun je doneren?

Doneren kan op drie manieren via www.stichtingvhts.nl.

1. Transportdonatie: transportbedrijven kunnen één of meerdere ritten doneren.

  • Stichting VHTS zorgt voor de administratieve afhandeling (vrachtbrief, douanedocumenten en aanmelding van hulpgoederen bij het Turkse consulaat)
  • Voor Nederlandse transporteurs: het transport gaat tot Ankara. Zo’n 500 km van het rampgebied af. Vanuit Ankara regelt hulporganisatie AFAD het vervoer naar de juiste locatie.

2. Hulpgoederen doneren: Stichting VHTS staat in direct contact met hulporganisaties als AFAD. Deze organisaties geven wekelijks door aan welke middelen behoefte is. Weten welke hulpgoederen je het beste kan doneren? Neem dan contact met ons op via www.stichtingvhts.nl/doneer.

3. Gelddonatie: om zo voldoende transportcapaciteit te creëren

Andere interessante berichten.

Wil je lekker slapen en uitgerust wakker worden? Check dan deze tips!

arrow

Stichting Opkikker bereikt mijlpaal van 50.000ste lichtpuntje

arrow