Veilig Thuis Utrecht komt in actie voor Orange the World:
“Als we gezamenlijk optreden als medestanders, kunnen we streven naar een wereld waarin geweld tegen vrouwen en meisjes niet meer voorkomt.”

Utrecht, 27 november 2023 – Veilig Thuis Utrecht sluit zich aan bij de wereldwijde strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Van 25 november tot 10 december staat de jaarlijkse campagne Orange the World in het teken van het thema “Veilig, overal en altijd”. De missie van Veilig Thuis Utrecht sluit naadloos aan op dit streven: het bieden van een veilig thuis voor iedereen. Daarom roept Veilig Thuis Utrecht op tot solidariteit en actie om het geweld tegen vrouwen en meisjes gezamenlijk een halt toe te roepen.

137 vrouwen per dag verliezen het leven door geweld
Elke dag verliezen wereldwijd 137 vrouwen het leven door geweld van een familielid of (ex-)partner. Eén op de drie vrouwen ervaart wereldwijd fysiek en/of seksueel geweld, waarvan één op de vier vrouwen in Nederland te maken heeft (gehad) met vormen van seksueel misbruik of geweld (Orange the World, 2023).De schokkende realiteit, die hier nogmaals wordt benadrukt, onderstreept de voortdurende noodzaak om deze kwestie aan te pakken. “Het onder de aandacht blijven brengen van geweld tegen vrouwen en meisjes blijft noodzakelijk. Daarom komt Veilig Thuis Utrecht ook dit jaar weer in actie”, aldus bestuursvoorzitter Krijnie Schotel, van Veilig Thuis Utrecht.

De campagne ‘Orange the World’ is gestart op zaterdag 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en loopt tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Tijdens deze 16 dagen van aandacht en actie voor gendergerelateerd geweld, wordt niet alleen symbolische aandacht gevraagd door wereldwijd gebouwen en objecten in het oranje op te lichten, maar worden ook essentiële activiteiten georganiseerd. Gedurende Orange the World engageert Veilig Thuis Utrecht zich door diverse evenementen te organiseren, waaronder film- en documentairevertoningen die het thema van geweld tegen vrouwen en meisjes belichten, samen met panelgesprekken en voorlichtingssessies.

Kom in actie, word #medestander
Naast de verschillende activiteiten kan ook jij je steentje bijdragen en online in actie komen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Als Veilig Thuis Utrecht nodigen we je graag uit om medestander te worden door middel van het ondertekenen van de #medestander pledge van Orange the World. Door de medestander pledge te ondertekenen, geef je aan dat je je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen, ongeacht of je een vrouw of man bent, een professional of een omstander.

#Medestander geworden? Toon aan dat jouw handelingen een verschil kunnen maken en creëer impact door het #medestander sociale media filter te gebruiken op zowel Facebook als Instagram. Zo creëren we nog meer bewustwording en kunnen we ervoor zorgen dat meer vrouwen en meisjes veilig (thuis) kunnen zijn; overal en altijd. Krijnie: “Als we gezamenlijk optreden als medestanders, kunnen we streven naar een wereld waarin geweld tegen vrouwen en meisjes niet meer voorkomt.”

Weten hoe je de #Medestander filter kan gebruiken? Meer informatie vind je in de button hieronder. 

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow