Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

Dé onmisbare aanvulling in de wereld van sport supplementen

Hoofddorp, 13 juni 2024 – Na vijf jaar aan onderzoek, uitdagingen en innovaties presenteert Vitakruid met trots haar nieuwe, volwaardige sport supplementenlijn! Vitakruid Sport geeft antwoord op vragen van (top)sporters die tot nu toe onbeantwoord bleven: van speciaal ontworpen sport multi’s voor mannen en vrouwen tot gefermenteerde vegan proteïne poeder en effectieve pre- en post-workout formules.

In de wereld van supplementen was er een duidelijk hiaat in de markt op het gebied van sport. Vitakruid-eigenaar Bob van Inge: “Met trots durf ik te zeggen dat we met de lancering van Vitakruid Sport de norm in de wereld van sportsuppletie hebben verlegd. We hopen dat deze producten niet alleen de sportprestaties verbeteren, maar ook een collectieve passie voor sport en beweging zullen voeden!”

Vitakruid is al sinds 2019 bezig met het ontwikkelen van een sport supplementenlijn die écht het verschil maakt. Van Inge: “Het was een hobbelige weg. We wilden niet zomaar nog een reeks supplementen op de markt brengen, maar écht met iets onderscheidends komen. Iets dat naadloos aansluit bij de behoeften van sporters, voor zowel amateurs als professionele atleten. We hebben inmiddels zes sportproducten in het assortiment en nog zeker negen innovatieve supplementen in het nabije vooruitzicht.”

De nieuwe Vitakruid Sportlijn bestaat uit de volgende producten: 

 • Multi Dag & Nacht® Sport Man (vanaf nu beschikbaar)
 • Multi Dag & Nacht® Sport Vrouw (vanaf nu beschikbaar)
 • Visolie 1400 TG® Sport (vanaf nu beschikbaar)
 • Magnesium 200 Complex® (vanaf nu beschikbaar)
 • Vegan Protein fermented by Shiitake (Vanille vanaf nu beschikbaar, chocolade-hazelnoot vanaf 19 juli)
 • Clear Whey Isolate (Tropcial – vanaf nu beschikbaar, Pink Lemonade – vanaf 26 juli beschikbaar)
 • Whey Protein (normale variant & vanille + chocolade smaak – beschikbaar vanaf augustus)
 • Elite Whey Protein (vanille + chocolade smaak + premium variant – beschikbaar vanaf augustus)
 • Pre-Workout Man (beschikbaar vanaf oktober)
 • Pre-Workout Vrouw (beschikbaar vanaf oktober)
 • Creatine Monohydraat (beschikbaar vanaf half juli)
 • Elite Creatine Complex (beschikbaar vanaf augustus)
 • Post-Workout Recovery Man (beschikbaar vanaf november)
 • Post-Workout Recovery Vrouw (beschikbaar vanaf november)
 • BCCA (beschikbaar vanaf december)

Beginnen bij de basis: suppletie voor (top) sporters
Proteïne poeders en pre-workouts worden al fanatiek gebruikt door de (top)sporter, maar basissuppletie zien we vaak over het hoofd. “Zo bestonden er nog geen hoogwaardige multivitaminen speciaal voor mannen én vrouwen die actief zijn in de sport. Ook ontbrak het aan een goede bron van omega 3, met een hoger EPA-gehalte, die juist zo essentieel is voor de prestaties van sporters”, aldus Rogier Nederlof, Coördinator Research & Development bij Vitakruid.

Daarom heeft Vitakruid vier basissupplementen samengesteld speciaal voor de (top) sporter. Nederlof:Voor onze Multi Dag & Nacht® Sport Man en Multi Dag & Nacht® Sport Vrouw hebben we de unieke behoeften van mannen en vrouwen als uitgangspunt genomen.” Hierin zijn verschillende vitamines hoger gedoseerd voor de man en bevat de Multi Sport Vrouw bijvoorbeeld Rhodiola (Rozenwortel), wat goed is voor het uithoudingsvermogen en onze natuurlijke energie activeert. * Alle sport multi’s van Vitakruid houden rekening met de behoeften voor de dag (energie) en voor de nacht (slaapondersteuning).

De Visolie 1400 TG® Sport heeft een verhoogd EPA-gehalte en is aangevuld met vitamine D, wat zorgt voor sterke spieren. Magnesium 200 Complex® is een mix van hoogwaardige magnesiumvormen en draagt bij aan een goede elektrolytenbalans.

Vitakruid proteïnepoeders en -producten
Daarnaast werd het team van Vitakruid bij het uitproberen van diverse proteïne producten telkens weer geconfronteerd met dezelfde teleurstelling: korrelig, smakeloos en verre van romig. De doorbraak van de Vegan Protein fermented by Shiitake – een primeur op de markt – was dan ook zeer welkom. Nederlof: “Dat was voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zaten! Een lang ontwikkeltraject, waar we nu de vruchten van mogen plukken.”

Begin april 2024 communiceerde Vitakruid al over deze gefermenteerde vegan proteïne, die romig en vol van smaak is. Nederlof: “Voor de Vegan Protein fermented by Shiitake gebruiken wij de natuurlijke kracht van de shiitake paddenstoel om de erwt- en rijsteiwitten te fermenteren. Hierdoor is het poeder beter oplosbaar, sneller opneembaar en heeft het een beter aminozuurprofiel dan wanneer deze niet gefermenteerd is.” Voor diegenen die de voorkeur geven aan zuivel, biedt de Elite Whey van Vitakruid een natuurlijk alternatief met alleen stevia als zoetstof. Het product bevat een combinatie van gehydrolyseerde whey en geïsoleerde whey. Extra enzymen maken de formule compleet. De Vitakruid Clear Whey Isolate uit de proteïne sportlijn is een verfrissende lichte eiwitlimonade als alternatief voor de romige shakes. Voor ieder wat wils en verkrijgbaar in diverse smaken.

Vitakruid Pre- & Post-workouts
Volgens Vitakruid komen huidige pre-workout producten op de markt stuk voor stuk in aanmerking voor verbetering. “Ons R&D-team heeft bijna alle pre-workouts geprobeerd. Vaak was het cafeïnegehalte te hoog, wat leidde tot slapeloosheid en rusteloosheid. Bovendien ontbraken vaak essentiële nutriënten zoals Beta-alanine en Citrulline, of goede Nootropics: allemaal stoffen die het concentratievermogen ondersteunen”, vervolgt Nederlof.

En vrijwel alle verkrijgbare pre-workouts op de markt zijn gericht op mannen en er wordt weinig rekening gehouden met de behoeften van vrouwen. Ook daar breekt Vitakruid een lans. Later dit jaar introduceren zij namelijk nog twee nieuwe sportproducten: de Pre-workout Vrouw en de Pre-workout Man. Twee supplementenformules met wederom genderspecifieke ingrediënten, die verschillen in energie, focus en herstel. Deze Pre-workouts bevatten tevens minder cafeïne dan je gewend bent, 100% uit natuurlijke bron.

Creatine zorgt voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen en mag daarom ook niet ontbreken binnen de nieuwe Vitakruid sport supplementenlijn. Net als een goede Post-Workout Man en Post-Workout Vrouw.

Topsporter? Alle supplementen zijn NZVT-approved
Voor (top)sporters die regelmatig worden getest op doping is de veiligheid van de voedingssupplementen die ze gebruiken van cruciaal belang. Alle producten uit de Vitakruid-sportsupplementenlijn zijn daarom NZVT gekeurd. Het NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) is opgezet om de veiligheid te waarborgen door voedingssupplementen te controleren op de aanwezigheid van dopingstoffen en staat dan ook garant voor deze veiligheid, aangezien de producten met dit keurmerk voldoen aan strikte voorwaarden, waaronder:

 • Productie die voldoet aan strenge kwaliteitseisen (HACCP-Plus/NZVT)
 • De producten worden geanalyseerd door een extern gerenommeerd laboratorium
 • Extra controles (steekproefsgewijs) middels een borgingssysteem
 • Duidelijke en gerichte communicatie naar (top)sporters

Dankzij het NZVT-keurmerk kunnen (top)sporters met een gerust hart vertrouwen op de veiligheid en kwaliteit van de voedingssupplementen die ze gebruiken.

*Evaluatie gezondheidsclaims voor Rhodiola zijn lopende

Andere interessante berichten.

Eén op de drie Nederlanders neemt hond mee op vakantie

arrow

Wetenschappelijke doorbraak in studie naar nieuwe behandeling van de ziekte van Parkinson

arrow