Sprints & Sneakers logo

Zet je schoen eens voor een ander deze Sinterklaas.

Sprints & Sneakers


Amsterdam, 29 november 2021
– Bij Buurthuis Archipel in de Makassarpleinbuurt in Amsterdam Oost kun je van 29 november tot en met 3 december je schoen zetten. Je krijgt hem alleen niet terug. In samenwerking met growth marketing agency Sprints & Sneakers organiseert het buurthuis de schoenen-inzamelingsactie ‘Sinterklaas zoekt sneakers’, om Amsterdammers uit de Indische buurt een helpende hand te bieden.

Armoede in Nederland
Volgens bericht van de Nationale Ombudsman leven in 2021 nog steeds bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens in armoede. Toen Bart Snijders, eigenaar van Sprints & Sneakers, het bericht van de Nationale Ombudsman las, wist hij direct dat hij de handen ineen wilde slaan met Buurthuis Archipel. Het buurthuis is een uitgiftepunt van de Voedselbank en wekelijks staat er een lange rij voor voedsel- en kledingpakketten. Iedere week zien Snijders en zijn collega’s mensen uit de buurt in rij staan. Vrijwilligers vertelden dat er op dit moment een grote behoefte is aan schoenen. Zo is het idee om met Sinterklaas je ‘schoen te zetten’ voor een ander ontstaan. Dit jaar op pakjesavond niet nemen, maar juist geven!

Sprints & Sneakers
Sprints & Sneakers heeft als missie om bij te dragen aan de 17 SDG’s van de Verenigde Naties. Armoede uitroeien is één van die doelen. Vaak denken we bij armoede aan het buitenland, maar armoede zie je ook in Amsterdam, recht voor de deur.

Bart Snijders: “Ons kantoor zit in de prachtige Indische buurt in Amsterdam en wij doen wel vaker leuke acties voor mensen uit de buurt. Zo hebben wij vorig jaar kerststukjes gebracht naar eenzame ouderen. Dat was een groot succes en gaan we dit jaar weer doen. Ook gaan we in december twee dagen helpen met voedselpakketten uitgeven in de buurt.”

Sinterklaas zoekt sneakers
Veel mensen hebben meerdere paren schoenen of sneakers. Nog een exemplaar wat anders toch ligt te verstoffen achter in de kast? Geef de schoenen van 29 november tot en met 3 december van 10:00 – 20:00 uur aan een ander die ze een tweede leven kan geven. Schoenen in alle soorten, alle maten en voor alle leeftijden zijn welkom. Sprints & Sneakers wil samen met Buurthuis Archipel minstens duizend paar schoenen inzamelen. Let wel op dat de schoenen ook daadwerkelijk gedragen kunnen worden.

Waar?
Buurthuis Archipel
Makassarplein 1
1095 RP
Amsterdam

Wanneer?
29 november tot en met 3 december
10:00- 17:00

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow