Kleding en cadeaus scoren: zó bereiden consumenten zich voor op het shoppingseizoen aan het einde van het jaar

2 november 2023  – Van Black Friday en Sinterklaas tot kerst en de spetterende jaarwisseling: we kunnenniet wachten met z’n allen om de mooiste cadeaus en feestoutfits in te slaan. Maar hoe houdt je het overzicht tijdens tijdens deze grootste (én gezelligste) shopdrukte van het jaar? FinTech bedrijf Riverty geeft de consument een beetje tijd om de juiste beslissingen te nemen met haar ‘Shop Nu, Betaal Later’-service en schept tegelijkertijd orde in de soms financiële chaos die bij het shoppen voor de feestdagenkan ontstaan.

Dat creëren van een beetje overzicht is wel nodig ook, want uit onderzoek dat merkintelligentiebureau Odyssee maandelijks uitvoert voor Riverty onder 500 klanten in Nederland, blijkt dat een soepele shopervaring voor maar liefst 7 op de 10 shoppersbelangrijker is dan ooit. En wist je dat die klantreis al begint ver voordat er ook maar één item in het winkelmandje is gestopt?

Inspiratie opdoen vormt de basis voor iedere shopper
Shoppen is leuk, en de voorbereiding is misschien nog wel het allerleukst! Want volgens hetzelfde onderzoek van Riverty doen shoppers vooraf zorgvuldig onderzoek voordat ze tot de daadwerkelijke aankoop overgaan. Dat zit zo: allereerst doen consumenten inspiratie op in fysieke winkels, bij vrienden en familie, via reclames en social media. Geschikt product gevonden? Dan gebruikt 43% van de consumenten het wereldwijde web om te zien waar het item te koop is én wat de beoordelingen zijn. Het bezoeken van fysieke winkels komt op plek twee met bijna 4 op de 10 consumenten, gevolgd door navraag bij kennissen: slechts 23% gebruikt deze manier om meer over het product te weten te komen.

Na het opdoen van inspiratie en het onderzoeken van het product, volgt nog een belangrijke volgende stap: verlanglijstjes maken. Dan wel via een webshop, of via een daarvoor bestemde app. Zo’n 6 op de 10 consumenten doet dit.

Lage prijzen
Na de inspiratie-fase is het tijd om door te pakken en de daadwerkelijke aankoop te doen. En dat doen consumenten het liefst via hun smartphone of app. Toch is een soepel werkende site of applicatie niet het belangrijkste voor de shopper om tot kopen over te gaan: 62% van de consumenten zegt dat de lage prijzen in een webshop de belangrijkste drijfveer zijn om er te kopen. En dit is belangrijk in alle segmenten: van heavy tot light shoppers, van hoge tot lagere inkomens en van abonnementshoppers tot eenmalige kopers. Ook een breed assortiment, een snelle levertijd en betere diensten zijn voor veel shoppers een must.

Buy now, pay later
Over betere diensten gesproken: Neem bijvoorbeed flexibiliteit in betalen, ofwel het ‘Buy Now, Pay Later’-principe (BNPL). Uit eerdergenoemd klantonderzoek van het toonaangevende FinTech-bedrijf Riverty blijkt dat maar liefst 18% van alle online aankopen in Nederland via BNPL-betaalmethoden worden gedaan: een stijging van 19% in één jaar. Vooral onder Milennials zijn de BNPL-diensten populair. 68% van deze groep (30-39 jaar oud) maakte er in 2022 gebruik van. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat 57% van de consumenten aangeeft van plan te zijn om binnen de komende twaalf maanden gebruik te maken van BNPL. Hoe dat komt? De productcategoriën waarbij het meest gebruik wordt gemaakt van de Riverty BNPL-betaaloptie zijn beauty en fashion (35% vs. 32%), gevolgd door travel (29%) en wonen & interieur (29%). Online shoppers willen een artikel zien, voelen en uitproberen voordat ze ervoor betalen. Ook kiezen consumenten voor de diensten en betalingsopties van BNPL omdat ze het gemakkelijker, betrouwbaarder en veiliger vinden dan vooraf betalen.

Met Riverty koop je ‘tijd’
Riverty speelt met hun aanbod feilloos in op deze vraag en geeft er nog een extra service bij.

Door de drukte tijdens het shopping season verliest een consument nog weleens het overzicht. Want, shoppen voor de feestdagen kan rommelig en tijdrovend zijn. En dat in een toch al drukke periode. Met Riverty koopt de consument letterlijk wat ‘tijd’. Met achteraf betalen van Riverty krijgt de consument de tijd om zijn aankoop op zijn gemak te passen of uit te proberen, voordat betaalt. En dat is fijn, want met shoppen is het lang niet altijd meteen raak. Ook kan hij zijn kerstcadeaus alvast in huis halen en pas later betalen. Uitgaven kunnen eenvoudig worden bijgehouden via de speciale Riverty-app en worden betaaltwanneer het uitkomt.

Kortom: De Riverty BNPL-service geeft de consument niet alleen ‘de tijd’ om de juiste beslissingen te nemen en de cadeaus te kopen die hij echt wil, maar helpt ook met overzicht houden in fincanciën en betalingen te spreiden.

Andere interessante berichten.

Vitakruid introduceert volwaardige sport supplementenlijn met ‘Vitakruid Sport’

arrow

Every Can Counts organiseert de vierde editie van de International Recycling Tour

arrow